Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Σε λίμνες έχουν μετατραπεί ολόκληρες εκτάσεις

Μπορεί να προβλέφτηκε ένα έργο ανάπτυξης, όπως αυτό του αναδασμού στην περιοχή του Δήμου Ευπαλίου, δεν προβλέφτηκε όμως πως θα γίνεται η αποστράγγιση των νερών στις περιοχές που βρίσκονται πάνω από τον αναδασμό.

Για του λόγου το αληθές, ολόκληρες εκτάσεις έχουν μετατραπεί πλέον σε λίμνες(βλε.φωτό) μετά και τη χθεσινή δυνατή νεροποντή που διήρκησε αρκετές ώρες.

Την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που, όπως όλα δείχνουν προκλήθηκε από την προχειρότητα... εκτέλεσης του έργου, θέλησε να επισημάνει ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μανάγουλης, Βασίλης Κλημογιάννης.

Ο κ. Κλημογιάννης διευκρίνισε ότι την προσεχή Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να τεθεί επί τάπητος το μείζον αυτό ζήτημα για την περιοχή. Παρόντες στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται να είναι τόσο ο Νομάρχης Φωκίδας και ο Δήμαρχος Ευπαλίου, όσο και οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Η λήξη στο τέλος του χρόνου της σύμβασης της Εταιρείας που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, θα είναι ένα ακόμη πρόσθετο πρόβλημα, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μανάγουλης.

Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κλημογιάννης, ζήτημα έχει προκύψει και με τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε ικανό αριθμό καλλιεργειών, αλλά και με τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί και δεν προβλέπεται να δοθούν.
Από www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου