Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Νέο Έγγραφο για το Μουσείο και τα λύματα στους Δελφούς

Μας στάλθηκε το παρακάτω μήνυμα.
Δείτε ότι το έργο για την αποκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος του Μουσείο Δελφών είχε εγκριθεί και όπως αποκαλύπτεται είχαν εισπραχθεί και χρήματα. Παρ όλ αυτά αντί να έχουν γίνει ενέργειες τα βοθρολύματα από τις τουαλέτες του Μουσείου χύνονται στον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο. Αυτό επιβεβαιώνει και το έγγραφο της Νομαρχίας Φωκίδας έπειτα από αυτοψία.
Που πήγαν τα χρήματα που εισέπραξε η Διεύθυνση του Μουσείου Δελφών ?
Το Υπουργείο Πολιτισμού έλεγξε αν τα χρήματα που δώθησαν αξιοποιήθηκαν?
Είναι δουλειά δικιά μας αυτή ή του εισαγγελέα?
Ενεργοί πολίτες Φωκίδας

Από την ανάγνωση του κειμένου καταλαβαίνουμε ότι ο Συντάκτης αυτής της ανακοίνωσης, δεν πρόσεξε ότι τα χρήματα τα εισέπραξε ο Δήμος Δελφών και όχι το Μουσείο. Επίσης ότι την υποχρέωση να τελειώσει αυτό το έργο, το έχει ο Δήμος των Δελφών. Παρόλα ... αυτά, το πρόβλημα φαίνεται να είναι υπαρκτό και ο Δήμος θα πρέπει να το επιλύσει το συντομότερο δυνατόν. Δεν είναι σωστό να εκτίθεται ο χώρος των Δελφών το Μουσείο και ο Δήμος και να μην ολοκληρώνεται ένα βασικό έργο υποδομής.
Όσο για τα έργα αν έχουν γίνει με την χρηματοδότηση που έχει δοθεί, αυτό δεν είμαστε σε θέση να το ελέγξουμε, ελπίζουμε και αυτό το θέμα να ξεκαθαριστεί σύντομα για να μην αιωρούνται κατηγορίες και υπόνοιες.

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους, οι αρχιτέκτονες - συγγραφείς, οι επονομαζόμενοι ενεργοί πολίτες Φωκίδας θα πρέπει να ασχολούνται εφεξής με αληθινά στοιχεία και να μην προσβάλλουν και αμαυρώνουν το όνομα του Παγκοσμίως γνωστού Δήμου Δελφών και αυτούς που τον υπηρετούν.
    Ο Δήμος Δελφών συνέταξε μελέτη για το έργο της σύνδεσης της αποχέτευσης του μουσείου με το δίκτυο ΒΙΟ.ΚΑ του Δήμου.
    Το έργο ανέρχεται σε 452.000€. Το ΥΠΠΟ εκταμίευσε 50.000€ και τα οποια παραμένουν αδιάθετα στο ταμείο του Δήμου. Ευελπιστούμε ότι ο νέος Υπουργός θα εκταμιεύσει το υπόλοιπο ποσό ώστε να κατασκευασθεί το έργο.
    Ο Χώρος του Πολιτισμού θεωρούμε ότι πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε τέτοιου είδους έργα που προστατεύουν παγκόσμια πολιτιστικά αγαθά.
    Για τους ανθρώπους που αμαυρώνουν κάθε τόσο τους Δελφούς ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι τετοια ρε παιδια ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό με τα λύματα και οι εισαγγελείς δεν θα πρέπει να μπαίνουν στην μέση για να σταματάει η ενημέρωση των πολιτών.
    Όποιος έχει την ευθύνη αυτής της κατάστασης πρέπει να να αναλαμβάνει και την ευθύνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή