Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ο Επαναστατικός Αγώνας έκλεψε τα εκρηκτικά από τη Φωκίδα

Ο συντάκτης της προκήρυξης υποστηρίζει ότι η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του ειδικού φρουρού στην Κηφισιά

Τις δικές του απαντήσεις σε σενάρια που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας δίνει με την τελευταία του προκήρυξη ο Επαναστατικός Αγώνας, αποκαλύπτοντας παράλληλα σημαντικά στοιχεία από τη δράση του.

Για πρώτη φορά η οργάνωση αποκαλύπτει ότι βρίσκεται πίσω από την κλοπή εκρηκτικών στο Προσήλιο Φωκίδας το καλοκαίρι του 2003, που είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση των ......βασικών μέσων για να ξεκινήσει τη δράση της.

Τονίζει, επίσης, ότι υπουργός Δημόσιας Τάξης εκείνη την περίοδο ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που υποστήριζε μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα τέλειωσε».

Ο συντάκτης της προκήρυξης ισχυρίζεται ότι στην ανικανότητα της αστυνομίας οφείλεται το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί τα οχήματα που χρησιμοποιούν για τη διαφυγή τους μετά από τρομοκρατικές ενέργειες και ότι δεν χρησιμοποιούν νόμιμα μέσα.

Υποστηρίζει επίσης ότι η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη στην Κηφισιά και την αρπαγή του οπλισμού του, καθώς και με τον αφοπλισμό του ειδικού φρουρού που φύλαγε το σπίτι του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου.

Χαρακτηρίζει «σκευωρία» τη σύνδεση των καταζητούμενων «ληστών με τα μαύρα» με την οργάνωση και αποδίδει το γεγονός «στην αγωνία τους «να δέσουν στοιχεία» με διάφορους κατά την άποψή τους «υπόπτους» για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Στη θεωρία ότι πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που εμφανίζονται με διαφορετικά ονόματα βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα, ο συντάκτης της προκήρυξης απαντάει ότι δεν υπάρχουν «μητρικές» ή «θυγατρικές» οργανώσεις.

Στο στόχαστρο του συντάκτη της προκήρυξης βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Τον κατηγορεί για τις επικηρύξεις, με τις οποίες προσπαθεί «να ενεργοποιήσει τα ιδιοτελή ένστικτα των ανθρώπων», χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό παιχνίδι» την επικήρυξη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης στην Κούνεβα και υποστηρίζει ότι διαφωνούν ακόμα και οι συνάδελφοί του στο ΠΑΣΟΚ με τη θέση του ότι «η τρομοκρατία είναι παρακλάδι του κοινού εγκλήματος».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος της προκήρυξης, όπου γίνεται αναφορά σε άλλες ομοειδείς οργανώσεις. Ο Επαναστατικός Αγώνας διαχωρίζει τη θέση του και υποστηρίζει ότι «η όποια κριτική γίνεται θα πρέπει να αφορά την κάθε οργάνωση ξεχωριστά, τις επιλογές και τον λόγο της και όχι συνολικά τον αγώνα».

ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
Από www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου