Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ημερίδα για τα φωτοβολταϊκά στην Αλίαρτο

Η φωτοβολταική τεχνολογία και η δυναμική της στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου
Συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου – Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6μμ

Τα Φωτοβολταικά συστήματα παράγουν ηλεκτρισμό από την ελεύθερη και άφθονη ηλιακή ενέργεια. Αποτελούν μια οικονομικά αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύση για τις ενεργειακές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Το ηλιόλουστο Ελληνικό κλίμα εγγυάται υψηλές αποδόσεις ενώ η ζήτηση αιχμής για κλιματισμό τα καλοκαιρινά απογεύματα συμπίπτει με την μέγιστη προμήθεια της ηλιακής ενέργειας. Γενναιόδωρη χορηγία της ... πολιτείας και υψηλά τιμολόγια τροφοδότησης υπόσχονται γρήγορη επιστροφή κεφαλαίου και υγιείς αποδόσεις σε επενδύσεις τόσο σε οικιακές όσο και εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Θέσπιση του Φωτοβολταικού τομέα στην Ελλάδα θα δημιουργήσει μια πράσινη οικονομία με υποστήριξη χιλιάδων θέσεων εργασίας και θα επιταχύνει τη χώρα προς την επίτευξη των στόχων για τις εκπομπές CO2 και ενεργειακή ασφάλεια.
Ο Δήμος Αλιάρτου σε συνεργασία με το Dr Άγγελο Ζαχαρόπουλο του Κέντρου Βιώσιμων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου ULSTER διοργανώνει εσπερίδα ενημέρωσης με στόχο να παρέχει στους πολίτες της Αλιάρτου και των γειτονικών δήμων, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την φωτοβολταικη τεχνολογία, δυνατότητες εγκαταστάσεων σε κτίρια και πάρκα, τρέχουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες και δυνατότητες επενδύσεων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες :
o Η φωτοβολταική τεχνολογία
Ομιλητής: Dr Άγγελος Ζαχαρόπουλος, Research Fellow, Κέντρο Βιώσιμων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο του Ulster, Β. Ιρλανδία
o Ενσωμάτωση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια
Ομιλητής: Dr Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πανεπιστήμιο Πατρών
o Μικρά πάρκα και οικιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταικών συστημάτων
Ομιλητής: Τόλης Ματθαίος, Μηχ. Μηχανικός, Manager, PST Ενεργειακές Κατασκευές
o Διαδικασία αιτήσεων για μικρά πάρκα και οικιακά φωτοβολταικά συστήματα
Ομιλητής: Γιώργος Σιδέρης, Μηχανικός, Υπεύθυνος μελετών, ΔΕΗ Λιβαδειάς
o Τι συμβαίνει στην πράξη? Η εμπειρία έως τώρα.
Ομιλητής: Δημήτρης Πίτσος, Ηλ. Μηχανολόγος, Ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου
Από Θήβα press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου