Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Σκοτώθηκε στον ίδιο δρόμο που είχε μείνει παράλυτος

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον παραολυμπιονίκη Γιάννη Βλάχο, ο οποίος το Σάββατο σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Φωκίδα, στον ίδιο δρόμο που πρίν από 19 χρόνια, σε ένα άλλο τροχαίο, είχε μείνει παράλυτος.

Ο 44χρονος αθλητής του αλπικού σκι για άτομα με αναπηρία, έχασε ακαριαία τη ζωή του, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στο αντίθετο ρεύμα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμη τρία άτομα, με τη σύζυγο του Βλάχου να ... νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο 44χρονος Βολιώτης αθλητής ήταν ο μόνος Έλληνας που έχει συμμετάσχει σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πήρε μέρος στους Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002 και του Τορίνο το 2006, στο άθλημα του γιγαντιαίου σλάλομ. Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήταν η έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νορβηγίας του 2001.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Παναγιώτης Σταματόπουλος εκφράζουν τη μεγάλη θλίψη τους για την αναπάντεχη είδηση της απώλειας του Έλληνα Παραολυμπιονίκη, Γιάννη Βλάχου. Ενός ανθρώπου που τίμησε με την παρουσία του και την προσφορά του το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα αποτελώντας των πρωτεργάτη της προσαρμοσμένης χιονοδρομίας στη χώρα μας. Σύσσωμη η ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) εκφράζει την οδύνη της για τον τραγικό του χαμό και αισθάνεται την ειλικρινή ανάγκη να συλλυπηθεί την οικογένεια του εκλιπόντα, ευχόμενη ταχεία ανάρρωση στη σύζυγό του».
Από enet.gr
και madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου