Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Σχέδιο πόλεως Ιτέας

Λέτε να έγινε το θαύμα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Σχέδιο Πόλεως Ιτέας».

Τη Δευτέρα 12/10/2009 παραδόθηκε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας από το μελετητικό γραφείο του κ. Ντρούμπη Ρακάν η «Μελέτη: Εναρμόνιση Συντεταγμένων Σχεδίου Πόλεως Ιτέας και Ταύτιση με τις Συντεταγμένες Κτηματολογίου».
Με το υπ’ αριθμόν Πρωτοκόλλου 6502/12-10-2009 έγγραφο του μελετητή (αντίγραφο επισυνάπτεται), την Παρασκευή 16/10/2009 η Δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της ... Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας κατέθεσε «Αίτηση καταχώρησης εγγραπτέας πράξης» στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιτέας διαβιβάζοντας έτσι τη μελέτη προκειμένου αυτή να εγγραφεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 6658/16-10-2009 (αντίγραφο επισυνάπτεται) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας είχε αναθέσει την εν λόγω μελέτη στον ανάδοχο μελετητή με το από 17/6/2008 ιδιωτικό συμφωνητικό (αντίγραφο επισυνάπτεται).
Με τη μελέτη αυτή:
α) Επιλύθηκε το μεγάλο θέμα της εναρμόνισης των συντεταγμένων του Σχεδίου Πόλεως Ιτέας με τις συντεταγμένες του Κτηματολογίου και δίνεται πλέον η δυνατότητα εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Ιτέας και
β) Επιλύθηκαν προβλήματα δεκαετιών στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Ιτέας που αφορούσαν αυτή καθ’ αυτή την πράξη εφαρμογής του σχεδίου.
Σημειώνεται επίσης ότι η μελέτη έχει ήδη ελεγχθεί και εγκριθεί από τις υπηρεσίες της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και είναι απολύτως εφαρμόσιμη.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας ευχαριστεί τα στελέχη της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. που βοήθησαν καθοριστικά στην άρτια ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
Τέλος προκειμένου να ενημερωθούν τόσο οι πολίτες της Ιτέας όσο και οι εμπλεκόμενοι συμβολαιογράφοι και μηχανικοί θα οργανωθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση-παρουσίαση του θέματος.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από Fokida.gr

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα..και τη θέλουμε..
    Μακάρι να γινόταν και το Κτηματολόγιο σε όλη την Ελλάδα να γλιτώναμε από τα ιδιοκτησιακά μπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή