Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταγγέλλει απολύσεις στον Δήμο Γραβιάς και ιδιωτικοποίηση του προγράμματος " Βοήθεια στο Σπίτι"

Η ανακοίνωση:
Το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι" που τόσο διαφημίστηκε από το 1996 σαν καινοτόμο πρόγραμμα βοήθειας και αρωγής στους ανήμπορους συνανθρώπους μας, στο Δήμο Γραβιάς μόλις προχθές ανακοινώθηκε ο τερματισμός του.
Ο Δήμαρχος Γραβιάς αφού έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην ξανά ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα, παρ’ όλες τις προσπάθειες από την περιφέρεια για ένταξη, κατάφερε ... να καταργήσει το πρόγραμμα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ τις τρεις εργαζόμενες δίνοντας “πεσκέσι” το
πρόγραμμα στην πολυκλινική Λαμίας.
Δηλαδή ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτούνταν απ’το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους το δίνει σε ιδιώτες, πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους που αμείβονταν (όταν αμείβονταν!!!) με χρήματα του ελληνικού λαού. Είναι βέβαιο ότι π συγκεκριμένη εταιρεία που πήρε το πρόγραμμα θα κάνει χορό με τις επιχορηγήσεις που θα παίρνει ενώ παράλληλα θα ζητάει από τους ωφελούμενους του προγράμματος, στη βάση της ανταποδοτικότητας σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς, το αντίτιμο της “φροντίδας” που θα είναι δεκάδες ευρώ η επίσκεψη!!!
Όλη αυτή η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του προγράμματος την ψήφισαν σε πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) και το ΠΑΣΟΚ και π Ν.Δ. και ο ΣΥΝ.
Την υλοποιεί ο προσκείμενος στην Ν.Δ. δήμαρχος Γραβιάς, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Νομού σφυρίζει αδιάφορα λέγοντας στους απολυμένους ότι “πρέπει να τους πάρει για εργασία π πολυκλινική”. Δηλαδή αποδέχεται την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις.
Αυτό που θέλουν κυβέρνηση Ε.Ε. και Τ.Α. είναι να μεταφερθεί το κόστος του προγράμματος σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.
Η εξασφάλιση και της φροντίδας των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ αλλά και π εξασφάλιση των εργαζομένων, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών Πρόνοιας από το κράτος, με την κατάργηση κάθε
επιχειρηματικής ή εμπορευματοποιημένης δραστηριότητας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να κατοχυρωθούν και π μόνιμη και σταθερά δουλειά για νέους εργαζόμενους και ολοκληρωμένες ποιοτικά υπηρεσίες για τους έχοντες ανάγκη.
Ο Δήμος Γραβιάς αν θέλει να εκπροσωπεί τους Δημότες να ανακαλέσει τις απολύσεις και να συνεχίσει το πρόγραμμα, διαφορετικά σίγουρα θα είναι έκθετος απέναντί τους και σε όλη την κοινωνία.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου