Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Με αλεξίσφαιρα και κλούβες θεραπεύουν τα αδιέξοδα...

Είδα τις φωτογραφίες από την προσαγωγή των νεαρών τρομοκρατών στην Εισαγγελία κι ο γνώριμος κόμπος στο στομάχι επανήλθε . Αυτός που με μάγκωνε και τον Δεκέμβρη...

Σας ομολογώ ότι με τα παιδιά αυτά θα μπορούσα να έχω πιει μαζί καφέ ή να τα έχω δει στο γήπεδο ή σε έναν κινηματογράφο των Εξαρχείων.

Είδα τέσσερα 20χρονα παιδιά να οδηγούνται στην Εισαγγελία με συνοδεία δεκάδων "ράμπο" με αυτόματα και περίστροφα ανα χείρας προς ευχαρίστηση των απογοητευμένων Νεοδημακρατών που πρέπει να συσπειρωθούν . Γιατί να πάνε στον ... Καρατζαφέρη;
Τα φοβικά τους σύνδρομα μπορούν να ικανοποιηθούν κι αλλού...

Θα με συγχωρήσετε αλλά δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τα παιδιά αυτά "Τρομοκράτες" όταν έχω παρακολουθήσει την δράση της 17 Νοέμβρη , των Ερυθρών Ταξιαρχιών κτλ.

Τα παιδιά αυτά επιβεβαίωσαν τους φόβους μου . Πέρασαν από τη μολότοφ στο γκαζάκι κι από εκεί στις βόμβες . Πίστεψαν ότι έτσι θα αλλάξουν τον κόσμο . Πίστεψαν ότι έτσι θα χτυπήσουν τους καταχραστές της Δημόσιας εξουσίας και τους υποστηρικτές των κοινωνικών ανισοτήτων . Φευ...

Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο . Τους προσέφεραν πολύτιμα....τηλεοπτικά λεπτά "Δημόσιας Τάξης κι Ασφάλειας" και μερικά πρωτοσέλιδα περί εξάρθρωσης της Τρομοκρατίας Τους προσέφεραν μια επιχειρηματολογία ικανή να γεμίσει την Αθήνα με κάμερες . Να γεμίσει τα Εξάρχεια με πεζές περιπολίες . Να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Να ξεκαθαρίσω κάτι . Θεωρώ σωστή τη σύλληψη τους . Θα θεωρούσα όμως αναποτελεσματική μια ποινή 20 ετών φυλάκισης . Αμφιβάλω αν στην φυλακή θα βάλουν "μυαλό".

Αν και δεν θέλω να αλλάξουν τις αντιλήψεις τους . Θέλω να αλλάξουν τις πρακτικές τους...

Ο "μπάτσος" δεν είναι εχθρός . Είναι κι αυτός θύμα .
Από Παραπολιτική

5 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο λάθος στο τέλος του άρθρου περί των μπάτσων, καθότι απ' όσο ξέρω αυτά 'τα μωρά της φωτιάς' χτυπούσαν πολιτικά γραφεία, δημόσιες υπερεσίες κτλ, κι όχι μπάτσους.
    Εκτόςαν υιοθετήσουμε την ασφαλίτικη λογική που μας μεταφέρει κάθε βράδυ το δελτίο των 8, ότι αυτοί είναι σίγουρα τα μωρά της φωτιάς, έχουν σχέσεις με τη Χέστα των Επαναστατών,Ε.Α. κτλ και όπου να 'ναι θα τους τσουβαλιάσουν όλους μαζί και θα σωθούμε.
    Επίσης διαφωνώ, όπως και πολλοί άλλοι, αλλά όχι τόσοι πολλοί τελικά, ότι οι μπάτσοι είναι φίλοι μας, θύματα κι αυτοί σαν κι εμάς.
    Ε, όχι ρε παιδιά, εξωγήινοι είναι μεταμορφωμένοι και θέλουν το κακό μας.
    Εχθροί του λαού ήταν και θα 'ναι πάντα σε όλα τα καθεστώτα, διότι πολύ απλά πάντα είναι απέναντι στο λαό και τις διεκδικήσεις του.
    Στο κάτω κάτω υπάρχουν κι άλλες δουλειές να βγάλεις το ψωμί σου απ' το να κυνηγάς και να βαράς τους κακομοίρηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο είναι παρμένο από την ιστοσελίδα που αναφέρεται στο τέλος της ανάρτησης .
    Δεν είναι άρθρο που μας εκφράζει απόλυτα αλλά μας εκφράζει ως προς αυτό που λέει ο τίτλος του.
    Κάποια εικοσάχρονα παιδιά που βλέπουν την σήψη γύρω τους αντιδρούν με λάθος τρόπο και το κράτος επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς για να μεταδώσει τον φόβο σε ολόκληρη την κοινωνία, ίσως γιατί φοβάται τους νέους και όσους αντιδρούν πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βιαστήκατε να καταδικάσετε αυτά τα παιδιά, καταπίνοντας ότι μας πλασάρει η ασφάλεια μέσω Σόμπολου, Καρσιώτη και λοιπών αστέρων.
    Σιγά σιγά αρχίζει κι αποκαλύπτεται η σκευωρία, κάτι για κατσαρόλες μας λένε, για 'αυτοσχέδια εκρηκτική ύλη' (φασολάδα μήπως;) σε μια 'γιάφκα' φοιτητών που μένουν στην ίδια πολυκατοικία με τους γονείς τους.
    Και στις πλάτες των παιδιών αυτών παίζει πολιτικό παιχνίδι ο χοντρός με τον πιο αηδιαστικό τρόπο (βλέπε δηλώσεις του στην εκδήλωση μνήμης του Μπακογιάννη), ενώ τα υπόλοιπα κόμματα κάνουν το θέμα γαργάρα.
    Ούτε από την αριστερά δεν έχουμε ακούσει κάτι (ο Τσίπρας μας είπε σε συνέντευξη τύπου ότι αυτά είναι θέματα της δικαιοσύνης), αλλά βέβαια όποιος καεί στο χυλό (βλέπε Δεκέμβρης), φυσάει και το γιαούρτι.Άλλωστε τώρα έχουμε εκλογές κι αυτά τα θέματα καίνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AFOY OI MPATSOI EINAI EXTROI TOY LAOY NA TO KANOYME AMERIKAN BAR KAI OPOS GOYSTARH O KATENAS NA PRATH. ARE KAKOMHRH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλή τηλεόραση βλέπεις.Ξύπνα!Κοίτα λίγο γύρω σου.
    Μήπως ότι γουστάρει δεν κάνει ο καθένας και τώρα;
    Πόσοι μεγαλοαπατεώνες και μεγαλοκλέφτες είναι στη φυλακή, για πες μου;Ποιους κυνηγάνε οι μπάτσοι όλη την ώρα;
    Θυμάσαι το μαγαζί που ήταν στην παραλία πριν το 'θάλασσα';Ποιοι ξημερωνώντουσαν κάθε βράδυ εκεί πέρα και το 'χε όλη η Ιτιά κρυφό καμάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή