Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τρία κανόνια σε μία μόνο μέρα

Μέσα σε μία ημέρα τρία κανόνια και μάλιστα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές είναι ασφαλώς πολύ βαρύ τίμημα για την ελληνική οικονομία και προοιωνίζεται πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Εξελίξεις που ξεπερνούν τις όποιες εξαγγελίες – υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για καλύτερες ημέρες ή ακόμη και τις προσπάθειες της ΝΔ να αποδείξει ότι έχει κάνει δουλειά στα οικονομικά τα τελευταία 5,5 χρόνια.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζονται σοβαρές απαντήσεις όχι φληναφήματα και ... φούσκες από τους πολιτικάντηδες που επιδιώκουν την άλωση της εξουσίας, αλλά μετά γαία πυρί μειχθήτω.
Οι δραματικές εξελίξεις στις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Ψωμιάδη αναμένεται να φέρουν νέα μπόρα και δεν αποκλείονται να έλθουν κακές ειδήσεις και από την τράπεζα του επιχειρηματία, την Aspis Bank.
Ο εκβιασμός των Γερμανών ιδιοκτητών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά τινάζει στον αέρα την εργασία εκατοντάδων υπαλλήλων που θα μείνουν στους δρόμους ενώ άλλη μια ελληνική εταιρεία βάζει λουκέτο.
Το τρίτο σοκ της Δευτέρας έρχεται από την ναυτιλία όπου τρία πλοία του εφοπλιστή Μ. Αγούδημου, άλλοτε ισχυρού άνδρα του Πειραιά, κατάσχονται εξαιτίας χρεών της GA Ferries.
Σ’ όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα προβλήματα και τα λουκέτα στο εμπόριο, τα κανόνια που σκάνε ή θα σκάσουν στις κατασκευές και άλλα δραματικά γεγονότα που καλύπτονται κάτω από μια επίπλαστη ευφορία (για παράδειγμα εταιρείες από το χώρο των media που φυτοζωούν και τροφοδοτούνται από τις κρατικές διαφημίσεις και όχι μόνο).
Η κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ σοβαρή και μη αναστρέψιμη και τα στημένα debate για εντυπωσιασμούς και παρέλαση τηλεοπτικών αστέρων δεν πιστεύουμε ότι βοηθάει τις εκατοντάδες οικογένειες που μένουν χωρίς δουλειά.
Από antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου