Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Νεκρός και τρίτος εργάτης της ΛΑΡΚΟ

Ο Ο εργαζόμενος Γιάννης Παπακωνσταντίνου κηδεύεται σήμερα στο Μαρτίνο. Είναι ο τρίτος νεκρός στο κολαστήριο της ΛΑΡΚΟ μέσα σε ένα μήνα χωρις ακόμα να έχει τιμωρηθεί κανένας.
Το νέο έγκλημα το κεφαλαίου καταδικάζει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του μεταξύ των άλλων τονίζει:'Αυτός ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς...
Καλούμε τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο και να επιβάλουν με την πάλη τους ... μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων.Επιβάλλεται η τιμωρία της εργοδοσίας, αλλά και η πολιτική τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και ο Προέδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας για το χαμό του εργάτη από το πρόσφατο ατύχημα της ΛΑΡΚΟ
'Αποχαιρετώ έναν νέο εργάτη που δεν πρόλαβε να ζήσει.
Που δεν πρόλαβε να χαρεί όσο ήθελε, να λυπηθεί όσο του αντιστοιχούσε, να αγαπήσει και να αγαπηθεί όσο του άξιζε…
Που δεν πρόλαβε να γεράσει.
Γιατί δολοφονήθηκε σε ώρα εργασίας, από τη δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη!

Ο Γιάννης ήταν μοναδικός.
Για τη γυναίκα του, για τους γονείς του, τους φίλους και τις φίλες του, τους συναδέλφους του.
Για το κεφάλαιο ήταν αμελητέα μονάδα. Ο θάνατός του η ζωή τους!

Ο Γιάννης ακολουθεί το δρόμο που ακολούθησαν δεκάδες εργάτες και εργάτριες.
Άνθρωποι του μόχθου που σκοτώθηκαν σε ώρα εργασίας.
Ο καλύτερος τρόπος για να τον θυμόμαστε και για να τον τιμήσουμε είναι να θέσουμε τις δικές μας ζωές στον αγώνα, ενάντια σε όλους όσους δεν υπολογίζουν κανέναν και τίποτα προκειμένου να γίνουν πιο πλούσιοι.

Ας αγωνιστούμε να βάλουμε τη ζωή πάνω από τα κέρδη τους.
Από altpressfthiotida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου