Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ στην έκθεση Θεσσαλονίκης

Όλοι μαζί Συναδέλφισσες /-οι, Εργαζόμενες/οι,
Τα συνδικάτα απευθύνουν προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο πανεργατικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που γίνεται στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 ώστε να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ανατροπή της Νεοφιλελεύθερης πολιτικής που δημιούργησε την κρίση και προκάλεσε κοινωνικές ανισότητες, φτώχεια, εξαθλίωση και ΑΝΕΡΓΙΑ!
Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που έκαναν τις «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ! Πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολλούς και τους αδύνατους ενώ ενισχύουν και ευνοούν τους λίγους και ισχυρούς! Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις δημιούργησαν την κρίση, και τώρα καλούν εμάς να την πληρώσουμε µε απολύσεις, διαθεσιμότητες, λιτότητα, ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και νέα φοροεπιδρομή ενώ ταυτόχρονα χορηγούν προκλητικά bonus στους Υμετέρους!
Το “δόγμα” του νεοφιλελευθερισμού ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι αποδείχτηκε πλασματικό και ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ: ισχυρίζονταν σε περιόδους ανάπτυξης και κερδοφορίας «ότι οι αυξήσεις μισθών θα πυροδοτήσουν πληθωρισμό» ενώ σε περιόδους ύφεσης και κρίσης «ότι οι αυξήσεις μισθών θα ... πυροδοτήσουν απολύσεις»!
Τα κέρδη δικά τους - Τα χρέη δικά μας!
Το χρέος και τα ελλείμματα εκτοξεύτηκαν στα ύψη γιατί οι έχοντες και κατέχοντες φοροδιαφεύγουν συστηματικά και ευνοούνται προκλητικά μεταθέτοντας το κόστος στους εργαζόμενους και στην κοινωνία.
- Η φορολόγηση κερδών από 19,9 % μειώθηκε στο 15,9% (Μ.Ο. της Ε.Ε. 33%)
- Η φορολόγηση μισθωτών από 34,5% αυξήθηκε στο 35,5% (Μ.Ο. της Ε.Ε. 36,4%)
Τους φόρους και τα βάρη τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι ενώ οι εργοδότες φοροδιαφεύγουν και απολύουν!
Παρά την προκλητική φορολογική ασυλία, οι επιχειρηματίες αποφεύγουν τις επενδύσεις, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση των θέσεων εργασίας επιλέγοντας την εύκολη αλλά απαράδεκτη μεθοδολογία των απολύσεων, της υποαπασχόλησης, της ευέλικτης και χαμηλά αμειβόμενης εργασίας. Η κυβερνητική ανοχή και η απουσία ουσιαστικών ελέγχων επιτρέπει στους εργοδότες να λειτουργούν ως “ηγεμόνες” καταπατώντας ΣΣΕ , Νόμους και εργασιακά δικαιώματα. Οι τραπεζίτες παρά τη γενναία κρατική χρηματοδότηση των 28 ΔΙΣ € αρνούνται την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με την ΟΤΟΕ αμφισβητώντας ακόμα και τον θεσμό του ΟΜΕΔ.
Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά (στατιστικά εμφανίζεται στο 9,4% ενώ η πραγματική είναι σχεδόν διπλάσια) και ειδικότερα στους νέους και τις γυναίκες ξεπερνάει το 24,5 %, µε δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, στα εισοδήματα και την κοινωνική ασφάλιση.
Οι μετανάστες ενοχοποιούνται και στοχοποιούνται ως η κύρια αιτία για να δικαιολογηθεί η καταπίεση και η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων που έχουν όλοι κοινά αιτήματα και δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και τον τουρισμό κινδυνεύουν να μην συμπληρώσουν τον αναγκαίο αριθμό των ενσήμων για την ένταξή τους στην επιδότηση του ΟΑΕΔ, αλλά και στην ασφάλιση του κλάδου υγείας.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν στην απόφαση του ΔΕΚ και στη δραματική επιβάρυνση των γυναικών µε 5 έως 15 χρόνια επιπλέον εργασία. Το έλλειμμα ασφαλιστικής πολιτικής, οδήγησε τα ασφαλιστικά ταμεία σε ασφυξία και για πρώτη φορά σε απεχθή δανεισμό για την καταβολή του εφάπαξ και των συντάξεων!
Οι οφειλές του κράτους και των ιδιωτών προς το ΙΚΑ (παρά τις συνεχόμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών) αθροιζόμενες και µε την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή κ.α. κάνουν την οικονομική βιωσιμότητα του ΙΚΑ δραματική έτσι ώστε το έλλειμμα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των Ασφ.Ταμείων μέχρι το τέλος του 2009 να ξεπερνά τα 4,7δισ. €.
Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, τα 4ήμερα, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η εργοδοτική αυθαιρεσία
διαμορφώνουν πλέον ένα εφιαλτικό τοπίο, το οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξωραΐσει με ευχολόγια και ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο.
Τα ελλείμματα, η έκρηξη του χρέους, η αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι εκποιήσεις των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας οφείλονται αποκλειστικά στις ασκούμενες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και όχι στους εργαζόμενους, στους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις πείνας για να φορτωθεί πάλι σε αυτούς το βάρος και η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων.
Οι διεθνείς οργανισμοί (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κά) και η Ευρ. Επιτροπή συνεχίζουν την ίδια αντεργατική και αντικοινωνική συνταγή περικοπής όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
«φτάνει πια, δεν πάει άλλο!»
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να αναστραφεί αυτή η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία, να ενισχυθούν τα εισοδήματα και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η ανάπτυξη και η απασχόληση γιατί διαφορετικά η κρίση θα βαθαίνει, η ύφεση θα διευρύνεται και τα χρέη θα µας πνίξουν!
Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξάνονται, µε θύματα τους απλούς ανθρώπους του µόχθου και της βιοπάλης. Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία θα µπει σε μεγάλες και σοβαρές περιπέτειες το επόμενο διάστημα μιας και η κρίση είναι μπροστά!
Οι εργαζόμενοι παλεύουν και αγωνίζονται για να αποκρούσουν αυτήν την αντεργατική επίθεση που απειλεί τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τους Βιομηχάνους και τους Τραπεζίτες οι οποίοι συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους! Το μέγεθος των προβλημάτων, η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, επιβάλουν τη μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΛΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της άδικης και ταξικής
πολιτικής που διεύρυνε την απόκλιση και την ψαλίδα έτσι ώστε να γίνουμε οι ουραγοί της Ε.Ε:
- Παραγωγικότητα εργασίας στο 92% του Μ.Ο Ευρωζώνης
- Τιμές προϊόντων (κόστος ζωής) στο 94% του Μ.Ο Ευρωζώνης.
- Κατώτατοι μισθοί στο 51% του Μ.Ο Ευρωζώνης.
- Συντάξεις στο 55% του Μ.Ο Ευρωζώνης.
- Φορολόγηση μισθωτών ίδια με αυτή του Μ.Ο. της Ευρωζώνης.
- Φορολόγηση κερδών στο μισό αυτών του Μ.Ο της Ευρωζώνης.
- Ποσοστό φτώχειας διπλάσιο της Ευρωζώνης (22% του πληθυσμού).
Δουλεύουμε και παράγουμε περισσότερα,
πληρωνόμαστε λιγότερα και πληρώνουμε περισσότερα!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ώρα 18:30
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΕΣ /ΝΙΚΗ
Εργαζόμενοι & κοινωνία διαδηλώνουν - διεκδικούν & απαιτούν:
- Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
- Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.
- Ανατροπή των πολιτικών λιτότητας
- Προστασία των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ.
- Αυξήσειςµισθών, ηµεροµισθίων,συντάξεων,επιδομάτων ανεργίας.
- Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και το μέλλον των ΝΕΩΝ.
-Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
- Αναστροφή ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου.
- Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων των δομημένων ομολόγων, διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών,όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
- Δημιουργία δημόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο και εποπτεία των
κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, της ασύδοτης αγοράς, των καρτέλ και του χρηματοοικονομικού τζόγου.
- Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore)της
εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
- Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής
περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.
- Υπεράσπιση του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών αγαθών. Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.
- Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
- Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”- προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
- Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις.
- Διπλασιασμός των αποζημιώσεων των απολύσεων
- Ενίσχυση της σταθερής εργασίας- 35ωρο, 5νθήμερο µε πλήρη αμοιβή και ασφάλιση- κατάργηση αντεργατικών νόμων που επιτρέπουν την ελαστική εργασία.
Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου