Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Καταγγελία ΕΛΜΕ Φωκίδας

ΕΛΜΕ. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα 22-Ο6-2ΟΟ9
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το συνάδελφο Αργύρη Λαγγουράνη και καταγγέλλει ως απαράδεκτη τόσο την κλήση του σε απολογία από τον Δ/ντη Δ/θμιας Εκ/στις Ν. Φωκίδας όσο και τον τρόπο που αυτή έγινε, διότι:
1) 0 συνάδελφος Αργύρης Λαγγουράνης είναι γνωστός για την εργασιακή, επιστημονική και παιδαγωγική του προσφορά επί τριάντα τρία (33) χρόνια. Κάθε κλήση για “αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση τον καθηκόντων" είναι προσβλητική.
2) θεωρούμε ότι ο ετεροχρονισμένες διώξεις τον Ιούνιο για παραπτώματα που δήθεν έχουν συμβεί το Δεκέμβρη, ή το Γενάρη έχουν άλλους στόχους. Εναι πέρα υπό κάθε λογική και δεν εξυπυρετούν το ... συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας.
3)Έχουν πληθύνει τα κρούσματα τέτοιων αυταρχικών-αντιδημοκρατικών συμπεριφορών. Το επιβεβαιώνουν τα γεγονότα και οι αντιδράσεις συναδέλφων που παραιτούνται απ’ τις θέσεις τους στη Διοίκηση.
4) Επιθυμούμε ο Δ/ντης Εκπ/σης να διαπνέεται από τις δημοκρατικές αρχές της αξιοκρατίας. της δικαιοσύνης, του αλληλοσεβασμού, της παιδαγωγικής ευαισθησίας και αντίληψης. Να θεωρεί την παρουσία του ΜΕΡΟΣ του εκπ/κού σώματος και όχι άνωθεν ελεγκτή του.
5) Ως ΕΛΜΕ θα συνεχίσουμε. με συνέπεια και υπευθυνότητα, να απαιτούμε και να αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα μαζί μ’ ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για να σταματήσουν αυτού του είδους διώξεις και αυταρχικές συμπεριφορές. που θυμίζουν άλλες εποχές.
Καλούμε το Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας να σταματήσει ΑΜΕΣΑ, τις
απαράδεκτες αυτές διώξεις και να σεβαστεί το εύρυθμο της εκπ/κης λειτουργίας των τελευταίων 30 χρόνων που έχει κατακτηθεί στη Φωκίδα.
Ο Πρόεδρος: ΣΤΑΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ο Γραμματέας: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΓΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου