Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Παραμένει εκτός λίστας για το 2010 το Ράλι Ακρόπολις

Αθήνα
Ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι ο εθνικός μας αγώνας δεν θα συμπεριλαμβανόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη σεζόν, στο πλαίσιο του rotation ανά δύο χρόνια των αγώνων που εφαρμόζεται από φέτος.

Ωστόσο υπήρχε η ελπίδα να μπει ως αντικαταστάτης, ύστερα από την απόφαση του Μόντε Κάρλο να συνεχίσει και του χρόνου στο IRC (Intercontinental Rally Challenge), αλλά και την απώλεια των υποψήφιων ράλι της ... Ινδονησίας και της Ρωσίας.

Τελικά η εταιρία-promoter του πρωταθλήματος, ISC, αποφάσισε να βάλει το πρόγραμμα τους αγώνες της Μ. Βρετανίας, της Πορτογαλίας και της Φινλανδίας, αγνοώντας το Ακρόπολις και το Ράλι Σαρδηνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Autosport.

Επίσης, η ISC κράτησε στο καλεντάρι την Βουλγαρία, το τρίτο νέο event που ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο να μπει στο WRC, ωστόσο συμπεριέλαβε την Αργεντινή ως αναπληρωματικό αγώνα για παν ενδεχόμενο.

Τέλος, ο αριθμός των αγώνων αυξήθηκε από 12 σε 13, ύστερα από την επαναφορά και του Ράλι Καταλονίας.

Η λίστα αυτή αναμένεται να πάρει την έγκριση της FIA, καθώς πηγές εντός της Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζουν ότι η διαμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του promoter.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί το τριήμερο 12-14 Ιουνίου, έχοντας ως νέα βάση το Λουτράκι.

Το προτεινόμενο καλεντάρι του WRC για το 2010:
1. Ράλι Σουηδίας
2. Ράλι Μεξικού
3. Ράλι Πορτογαλίας
4. Ράλι Ιορδανίας
5. Ράλι Τουρκίας
6. Ράλι Νέας Ζηλανδίας
7. Ράλι Βουλγαρίας
8. Ράλι Φινλανδίας
9. Ράλι Γερμανίας
10. Ράλι Ιαπωνίας
11. Ράλι Κορσικής
12. Ράλι Καταλονίας
13. Ράλι Μ. Βρετανίας
Απο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου