Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Δύο αντικρουόμενες απόψεις για την Έκθεση Λαμίας

Έγιναν προχθές Σάββατο τα εγκαίνια της 43ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας παρουσία του Περιφεριάρχη Παντελή Σκλιά και του Υφυπουργού ανάπτυξης Μπούγα.
Θα σας παρουσιάσουμε τον λόγο του Περιφεριάρχη και το γράμμα ενός αναγνώστη του Lamia news

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά για τα εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Η 43η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα δώσει και φέτος την ευκαιρία σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Περιφέρειάς μας να παρουσιάσουν στον Έλληνα καταναλωτή τον δυναμισμό, την καινοτόμο δράση τους, τις παραγωγικές δυνατότητές τους, την εξωστρέφειά τους.

Βρισκόμενοι στο μέσον της διεθνούς οικονομικής κρίσης που έχει ως ... αντίκτυπο στις Εθνικές Οικονομίες την ύφεση και την υποχώρηση των δεικτών παραγωγής και ανάπτυξης, ερχόμαστε να δείξουμε, ότι παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ενίσχυση και στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας όλων των τομέων της οικονομίας (παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο-υπηρεσίες) ενισχύοντας τους δίαυλους επαφής με το καταναλωτικό κοινό και τις τοπικές κοινωνίες.

Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνει και πλαισιώνει όλες τις δράσεις και ενέργειες που έχουμε ήδη δρομολογήσει στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, και που αφορούν τους άξονες «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με έμφαση στην Νεανική και Γυναικεία επιχειρηματικότητα, «την Ανάπτυξη και Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού», και «την Ψηφιακή Σύγκλιση και την Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Υπό το πρίσμα αυτό απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΣ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας καθώς επίσης και στις διοικητικές της υπηρεσίες για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την άρτια και άψογη οργάνωση του εκθεσιακού γεγονότος της 43ης Π.Ε.Λ.

Είμαστε σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλους όσους επενδύουμε χρόνο και δυνάμεις στην επιτυχία και την μακροημέρευση αυτού του σημαντικού θεσμού για την πόλη της Λαμίας, την Περιφέρειά μας, την Χώρα μας.

Διαβάσαμε και ένα γράμμα αναγνώστη της Ιστοσελίδας Lamia news το οποίο και σας παραθέτουμε

Υπό κατάρρευση η έκθεση Λαμίας. Δεν αξίζει ούτε το εισιτήριο. Γέμισαν με κράτος και τζαμπατζήδες τα περίπτερα. Τα κατάντια με το απέραντο γιουσουρούμ

από αναγνώστη

Την ώρα που η έκθεση Λαμίας καταρρέει, Περιφερειάρχης, βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχος αλλά και υπουργείο ψάχνουν στα αρχεία τους για να βρουν κάποιους λόγους για να δικαιολογηθούν.
Τώρα βρήκαν την παλιά μελέτη που εξαγγέλθηκε το 2004 και είπαν μετά τις ευρωεκλογές να καθίσουν να δουν τι θα κάνουν. Θα αναλάβει λέει ο περιφερειάρχης να κάνει αυτές τις κινήσεις.
Γιατί δεν τις έκανε τόσο καιρό ο άνθρωπος που δεν ήθελε να αγγίξει ούτε τη διοίκηση της έκθεσης; Το μόνο που τον ενδιέφερε άρον άρον να βάλει μέσα στα περίπτερα ότι έβρισκε μπροστά του κάνοντας την έκθεση μια απέραντη προβολή του κράτους.
Δεν αξίζει ούτε το εισιτήριο στην είσοδο. Σε πιάνει πραγματικά απελπισία όταν περνάς το κατώφλι και βλέπεις επενδύσεις χρόνων και όνειρα πολλών ετών να θυσιάζονται από κάποιους κουφιοκεφαλάκηδες. Ακούς και την προεδρεύουσα στα εγκαίνια και σε πιάνει ίλιγγος. Σου λέει ότι όλο αυτό το σύστημα των εκθέσεων είναι υπό κατάρρευση και δεν νιώθει την ανάγκη να σιωπήσει τουλάχιστον γιατί εκεί που είναι δεν είναι για να κάνει διαπιστώσεις αλλά για να παράγει έργο.
Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο. Το μόνο που τους ενδιαφέρουν είναι το κρατικό ταμείο και κάποια ρουσφέτια σε ανθρώπους που θα δουλέψουν τρεις-τέσσερις και πέντε μέρες. Ένα πανηγύρι που φρόντισαν να το μεταβάλουν σε μαρτύριο. Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο έχει μετατρέψει την έκθεση σε ένα απέραντο γιουσουρούμ.
Θα το λύσει, λέει το θέμα ο περιφερειάρχης. Θα δει λένε το θέμα της νομικής μορφής. Το πάνε για ξεπούλημα το μαγαζί. Έκταση φιλέτο στο πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης είδαν οι άνθρωποι και τους γυάλισε το μάτι. Ως πότε όμως θα σιωπούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πόνεσαν και θυσίασαν αρκετά πράγματα στο διάβα των 43 χρόνων της έκθεσης; Αλήθεια πόσο θα μας δουλεύουν ακόμη όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες της εξουσίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου