Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Αποτελέσματα και καταγγελίες στην Λαμία.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου στις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Λαμίας γίναμε μάρτυρες ενός ‘βιασμού’ της δημοκρατίας. Μιλάμε για ‘βιασμό’ αφού κατά τη διεξαγωγή των εκλογών δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις κανόνες που θα διασφάλιζαν την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα οι εκλογές στο ΤΕΙ έγιναν χωρίς να διαφυλάσσεται η μυστικότητα της ψήφου μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας. Η εκλογική διαδικασία γινόταν σε μία αίθουσα χωρίς να υπάρχει παραβάν κάτω από τα βλέμματα μιας ομάδας μελών της ΔΑ0Π που παρακολουθούσαν τι ψήφιζε ο κάθε φοιτητής ενώ στην είσοδο της αίθουσας υπήρχε και πορτιέρης της ΔΑΠ.

Το πιο σημαντικό είναι πως η εφορευτική επιτροπή αντί να είναι αντιπροσωπευτική -να αποτελείται δηλαδή από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στις φοιτητικές εκλογές – όπως σαφέστατα ορίζει το κείμενο της ΕΣΕΕ στο οποίο είναι και η υπογραφή της ΔΑΠ, αποτελούνταν από 3 άτομα διορισμένα από την ΔΑΠ. ¨Έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή τη διαδικασία-παρωδία που ... προσβάλει τα δημοκρατικά δικαιώματα στο ΤΕΙ Λαμίας.

Η Αριστερή Ενότητα αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή της σε αυτό το έγκλημα κατά των φοιτητών και καταγγέλλει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως δημιουργό και κύριο υπεύθυνο γι΄ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Καλούμε τους φοιτητές να αντιδράσουν και να καταδικάσουν την πολιτική της ΔΑΠ μέσα στο ΤΕΙ πράγμα που οφείλει να κάνει και η τοπική κοινωνία αφού το ΤΕΙ είναι ζωτικό της κομμάτι.

Η ΑΡ.ΕΝ, που για πρώτη φορά συμμετείχε στις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Λαμίας παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσει να είναι παρούσα στους αγώνες πάνω στα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών. Στόχος μας είναι να γίνουμε ένας ενωτικός πόλος συσπείρωσης των φοιτητών για να αλλάξει το κλίμα στο ΤΕΙ Λαμίας, μια ριζοσπαστική δύναμη αντίστασης απέναντι στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που διεκδικεί δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Από http://arenlamias.wordpress.com/

Και πάλι καλά που σταμάτησαν στο 75% πάντως, θα μπορούσαν να βγάλουν ρεκόρ.
Ο πορτιέρης δεν ήταν για να βλέπει τι ψηφίζετε, αλλά για να κρατάει τσίλιες όταν ρίχνει φακέλους στην κάλπη και υπογράφει η εφορευτική επιτροπή.
Που να τους ταλαιπωρούν τους ανθρώπους να τους φέρνουν να ψηφίζουν, υπάρχει εξυπηρέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου