Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Αλλάζει ο κανονισμός Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας υπέγραψε απόφαση συγκρότησης ομάδας εργασίας για την αλλαγή του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (ΚΜΛΕ).

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικού Πλούτου του ΥΠΑΝ και έχει ως αντικείμενο τη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την επεξεργασία των προτάσεων και την υποβολή της τελικής εισήγησης για το νέο κανονισμό.

Στις εργασίες της επιτροπής έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2009. Ο νέος κανονισμός πρόκειται να είναι πλήρως εναρμονισμένος με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους σύγχρονους κανόνες και τεχνικές για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου.

Ο ΚΜΛΕ αποτελεί βασικό νομοθετικό εργαλείο στο οποίο καθορίζονται οι αρχές και οι τρόποι για την ορθολογική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, οι βέλτιστες τεχνικές, οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιοίκων.

1 σχόλιο:

  1. Πέρασα από το blog σας για να αφήσω αυτό:
    http://www.zougla.gr/news.php?id=42255 και είδα αυτήν την ωραία είδηση...

    Ξέρετε βέβαια ποιοι θα είναι οι "εμπλεκόμενοι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς" που θα συμβουλευθεί το ΥΠΑΝ: Ο κ.Κυριακόπουλος, η ΓΕΣΕΕ κλπ. Σίγουρα δεν θα είναι οι πολίτες που διαμαρτύρονται!!!

    Αυτό πρέπει να το δούμε σε συνδυασμό με την προαναγγελθείσα τροποποίηση του Μεταλλευτικού Κώδικα εντός του 2009. Χρόνια ολόκληρα ζητούσαμε την τροποποίηση της νομοθεσίας για τα μεταλλεία, αλλά το ίδιο έκαναν και οι μεταλλευτικές εταιρείες.

    Σε ποιες πιέσεις λέτε να υποκύψει το Υπουργείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή