Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Για έξι κακουργήματα η Πελέκη και άλλα 29 άτομα για το Βατοπαίδι

peleki_15.9.08Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν 29 άτομα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος, άσκησε πριν από λίγο ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για έξι κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Ανάμεσα στους 29 κατηγορούμενος, είναι ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας της Διονύσης και ο αδελφός της Δημήτρης. Επίσης, περιλαμβάνονται ορκωτοί εκτιμητές -μέλη της ΚΕΔ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Με διάταξη του κ. Καρούτσου, 33 από τα συνολικά 62 άτομα που εξετάστηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου, απαλλάσσονται γιατί δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους για τη διάπραξη των αξιοποίνων αυτών πράξεων.

Η δίωξη αφορά: απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, απάτη από κοινού, .... ψευδή βεβαίωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε κάποιες από τις παραπάνω πράξεις, παράβαση καθήκοντος, παράνομη μεταβίβαση μνημείου και παράβαση του νόμου περί κτισμάτων.
Η υπόθεση "οδεύει" προς κύρια ανάκριση και τις διώξεις θα προσωποποιήσει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου