Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Μπούγας ...Hacked


Επίθεση έχει δεχθεί η Ιστοσελίδα του Βουλευτή του Νομού μας Ιωάννη Μπούγα
Έτσι δεν υπάρχουν ενημερώσεις σε αυτήν από ότι φαίνεται εδώ και μέρες.
Από ότι φαίνεται κάποιοι κάνουν ένα αστείο. Δεν είναι τόσο εύκολο να φιμώσεις την κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Ακόμα και αν τα καταφέρεις πάλι θα βγουν από πάνω θέτοντας ζητήματα δημοκρατίας και υπεράσπισης τους από αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

3 σχόλια:

  1. Ηθελε να κάνει δήλωση καταγγελίας στον Παυλίδη, γιατί στην προηγούμενη επιτροπή δεν τα κατάφερε. Τον σταμάτησαν μέσα απο το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1022666

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα Πρωτομαγιά μπήκα στο site του Βουλευτή μας και ευτυχώς το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το hacking (maura_plasmata αν είδα καλά..) διορθώθηκε. Δεν είναι δα και η πρώτη σελίδα που δέχεται επίθεση από hackers. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το διαδίκτυο - εγώ προσωπικά πάνω από 13 χρόνια - γνωρίζουμε ότι ένας επαγγελματίας ή αυτοδίδακτος ταλαντούχος hacker που θέλει να σε προσβάλει μπορεί να το κάνει με ευκολία οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας και αν πάρεις. Οι τεχνικές "διακόρευσης" που χρησιμοποιούνται είναι ποικίλες. Η πιο σίγουρη όμως πηγάζει μέσα από το ίδιο το σύστημα. Για παράδειγμα: Οι ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με τα hostings, Web Development κλπ. έχουν κακοπληρωμένα & δυσαρεστημένα στελέχη που πολλές φορές - φεύγοντας από την εταιρεία - χρυσοπουλάνε ή χρησιμοποιούν οι ίδιοι τις πληροφορίες που άντλησαν από Βάσεις δεδομένων της εταιρείας με κωδικούς κ.λπ για να hackάρουν κάποιο site. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο ήταν και ο Βουλευτής μας για λόγους εντυπωσιασμού κατά τη γνώμη μου. Από κει και πέρα το μόνο που καταφέρανε ήταν να δώσουν δημοσιότητα στον Υπουργό και την ιστοσελίδα του...τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή