Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Έβγαλε κείμενο καταδίκης ο Ιωσηφίδης του ΚΚΕ, αλλά καταδικάζει τους ...οικολόγους και το ΣΥΡΙΖΑ

Βρώμικη επίθεση με στόχο Το ΚΚΕ
Απάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου σε συκοφαντίες του «ΣΥΝ» που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «ΔΡΥAΣ» του Νομού Φθιώτιδας”
Κύριοι. Σε πρόσφατη έκδοση της εφημερίδας σας δημοσιεύσατε άρθρο με τίτλο «ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» όπου γίνεται αναφορά στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στην Αποστολιά Ν. Φωκίδας για το περιβάλλον και τις καταστροφές της Γκιόνας από τις εξορύξεις των μεταλλείων βωξίτη. Σε σχετικό άρθρο που υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Ζ. Μακρής , μέλος της «Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιόνας» σκόπιμα γίνεται μια ... πρωτοφανή διαστρέβλωση των όσων είπα με στόχο την απαξίωση της συνδικαλιστικής και πολιτικής μου ιδιότητας αλλά και με προφανή στόχο να συκοφαντηθεί πολιτικά το ΚΚΕ. Στην παραπάνω συγκέντρωση παραβρέθηκα και απεύθυνα χαιρετισμό από τη μεριά του Εργατικού Κέντρο Φωκίδας όπου κύρια ανέφερα τα παρακάτω:
«Είμαστε αλληλέγγυοι με την κίνηση σας να υπεραπιστείτε τον τόπο σας από τις επιφανειακές εξορύξεις των μεταλλείων. Πάνω από όλα το περιβάλλον και η προστασία του αφορά τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αφορά τους κατοίκους της περιοχής που ζουν σε αυτόν τον τόπο. θεωρούμε όμως ότι η κίνηση σας έγινε αργά γιατί έχει τελειώσει η εκσκαφή του κοιτάσματος και οι κινήσεις από εδώ και πέρα έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και όχι με τις λογικές να «κλείσουν τα μεταλλεία» που είναι επιζήμιες για τους εργαζόμενους και τον τόπο.... Για να είναι αποτελεσματική μια πορεία ανάπτυξης που και το περιβάλλον θα σέβεται αλλά και ο βωξίτης θα εξορύσσεται, χρειάζεται άλλη πολιτική. Ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία του λαού. Κανείς δεν τον βρήκε από τη μάνα του. Ως λαϊκός πλούτος πρέπει να ανήκει στο λαό. Για να μπορούν να υλοποιηθούν τα παραπάνω πρέπει να υπάρχει αποκλειστικά ενιαίος δημόσιος φορέας με λαϊκό έλεγχο που θα διαχειρίζεται αυτόν τον πλούτο από την εξόρυξη μέχρι τη μεταποίηση.»
Φαίνεται ότι οι παραπάνω ξεκάθαρες τοποθετήσεις ενόχλησαν τον κ. Μακρή και τους ομοίους του εκεί στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχνουν πανελλαδικές, δήθεν οικολογικές κινήσεις, με υποκριτικό ενδιαφέρον για τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα καθαρά για λόγους ψηφοθηρίας, αποσυνδέοντας όμως την πολιτική του κεφαλαίου από την καταστροφή του περιβάλλοντος. Είναι καθαρός τυχοδιωκτισμός οι θέσεις που εκφράζουν μέσα από ανάλογες κινήσεις (που εκφράζουν συγκαλυμμένα τις θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) όπως εδώ στη Φωκίδα να κλείσουν τα μεταλλεία, στην Πτολεμαΐδα να κλείσουν τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, στη Φθιώτιδα να κλείσει η ΛΑΡΚΟ κλπ. Το τι Θα παράγει τούτος ο τόπος δεν απασχολεί τους κάθε λογής βολεμένους. Αυτή η πολιτική που εκφράζει ο κ. Μακρής και σι «οικολογικές κινήσεις» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι προβοκατόρικη γιατί εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της εργοδοσίας όπως αποδείχτηκε και εδώ στη Φωκίδα δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρία «S&Β» να κινδυνολογεί για απώλεια θέσεων εργασίας εκβιάζοντας τους εργαζόμενους.
Καταγγέλλω τον κ. Μακρή ως κοινό συκοφάντη και τον προκαλώ να αποδείξει αυτά που γράφει δίνοντας στη δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση του χαιρετισμού μου»
Γιώργος Ιωσηφίδης
Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

Το κείμενο που τον ενόχλησε:
«Δυστυχώς το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται σε όλους τους κομματικούς χώρους, αδιαφορώντας για τη ταμπέλα δεξιά ή αριστερά πέσαμε από τα σύννεφα όταν αντιληφθήκαμε ότι τους αντισυγκεντρωθέντες εκπροσωπούσε ο φυσικός τους φορέας, το Εργατικό Κέντρο δια του προέδρου του κ. Ιωσήφίδη υπαλλήλου της «S&Β» και το «χειρότερο» μέλους και υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό. Μάταια περιμέναμε, από στελέχη του κόμματος που έχει υποστεί φασιστική βία και τα στελέχη του διακρίνονται για την πολιτική τους οξυδέρκεια να αποτρέψει τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί από την άσκηση φασιστικής βίας‚ προς όφελος του εργοδότη τους....
Παναγιώτης Μακρής
Μέλος Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Σωτηρία της Γκιόνας


Την ημέρα δηλαδή που γινόταν η εκδήλωση συμπαράστασης στην Καλοσκοπή για διαμαρτυρία για τον εμπρησμό του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια, ο Ιωσηφίδης διάλεξε με ανακοίνωση στην ώρα της Φωκίδας, να μην καταγγείλει το γεγονός του εμπρησμού, αλλά τους ... οικολόγους και τον ΣΥΡΙΖΑ, για κάτι που έγινε πριν απο δύο μήνες:!!!
Αυτά που επικαλείται και ο τρόπος (αντισυγκέντρωση) που διάλεξε για να τα πεί στους κατοίκους, νομίζω οτι δεν αντέχουν στην κριτική. Δεν θέλω να μπω στην ουσία αλλά, αν υπερασπιζόταν τον αγώνα των κατοίκων θα συμετείχε στην συγκέντρωση της Καλοσκοπής, η τακτικές του δεν έχει σχέση με την αριστερά και τους αγώνες της, όσο αριστερή ορολογία και αν χρησιμοποιεί.

3 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα... Ο κύριος αυτός θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσει και να μάθει πόσα χρόνια τώρα προσπαθούμε να φέρουμε το θέμα της Γκιώνας στην επιφάνεια αλλά πέφτουμε σε "κώδικα σιωπής".
    Είναι διπλά κρίμα γιατί τουλάχιστον στο χωριό μου τα τότε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ είχαν αποτρέψει κάποια από τα σχέδια των μεταλλείων (κόντευαν να ανοίξουν όρυγμα μέσα στα σπίτια). Θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστεί αυτούς τους συντρόφους του...
    Ακόμη και η εταιρεία με της οποίας τα σχέδια ταυτίζεται καταδίκασε τον εμπρησμό. Αυτός ούτε λέξη;
    Όσο για το τι θα παράγει τούτος ο τόπος, αν θέλει μπορούμε να το συζητήσουμε...

    ΥΓ Αν και πάλι μας ρωτούσε θα διαπίστωνε ότι η Κίνησή μας δεν έχει σχέση με κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, αλλά καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα πολιτών. Τώρα αν κάποια κόμματα στέκονται δίπλα στους πολίτες ενώ άλλα δίπλα στις μεγάλες εταιρείες, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και ζήτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας δεν ζητάει να κλείσουν τα μεταλεία είναι ψέμα αυτό που γράφει. Είναι ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ.Ιωσηφίδης κατά την γνωστή τακτική που αρνητικά ονομάζουμε "συνδικαλισμό", πετάει την μπάλα στην εξέδρα.
    Κατ'αρχήν ταυτίζει τις επιλογές του με το κόμμα του, ώστε να ισχυριστεί ότι δεν κρίνεται ο ίδιος αλλά διώκεται το ΚΚΕ και μάλιστα απο τον συνήθη ύποπτο και φορέα όλων των κακών ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
    Στη συνέχεια παραθέτει μια "δικολαβίστικη" τοποθέτηση "μια στο καρφί και μια στο πέταλο" εντελώς πανομοιότυπη με της Νομαρχιακής Συμβούλου του ΠΑΣΟΚ : "ναι μεν περιβάλλον...αλλά και δουλειές",
    δηλώνοντας ευθαρσώς την υπεράσπιση των μεταλλείων (που είναι ιδιωτικά για να μην ξεχνιόμαστε) με ολίγη σοσιαλιστική κορώνα περί λαικού πλούτου και δημόσιου φορέα αποφεύγοντας προφανώς και προδήλως να πάρει θέση για το αν ο λαικός πλούτος που ονομάζεται π.χ. δάσος και καθαρό νερό πρέπει να συντηρηθεί.
    Για το τέλος αφήνει το καλλίτερο! Ένα παραλλήρημα που θα ζήλευε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος!
    Οι κινήσεις πολιτών είναι δήθεν, δήθεν πανελλαδικές, δήθεν οικολογικές και "κατασκευασμένες" απο το ΣΥΝ με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία. Το πως η ψηφοθηρια συμβιβάζεται με τον τυχοδιωκτισμό των βολεμένων που δεν τους απασχολούν οι δουλειές των άλλων, είναι ένα δείγμα Ιωσηφίδειας λογικής στην οποία ο Καντ σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πως εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "δήθεν οικολογικές οργανώσεις" το κεφάλαιο, αφού "τα βάζουν" με όλες τις επιχειρήσεις (σύμφωνα με τον ίδιο)και οχι ο κ.Ιωσηφίδης που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Κυριακόπουλου;

    Τι απο όλα είμαστε τελικά εμείς οι "δήθεν"; υπηρέτες του κεφαλαίου ή τυχοδιώκτες βολεμένοι που κυνηγούν αθώους επιχειρηματίες; Βοηθήστε μας κύριε Ιωσηφίδη γιατί το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο δεν αρκεί για να κατανοήσουμε την ανάλυση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή