Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Αρχαίο Μονοπάτι Κίρρας Δελφών

Με αφορμή την αυριανή πορεία στο αρχαίο μονοπάτι απο τον Σύλλογο Ορειβατών Χιονοδρόμων Ιτέας Κίρρας, σας μεταφέρουμε την καταγγελία του συλλόγου για τις παρεμβάσεις του Δασαρχείου στο αρχαίο μονοπάτι.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ
Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την επέμβαση του Δασαρχείου Αμφισσας πάνω στο μονοπάτι Ε4 από κρόκι μέχρι Δελφούς το οποίο το έκαναν επικΙνδυνο διότι χτύπησαν τις παλιές λείιες πέτρες και τις έκαναν αιχμηρές κατέστρεψαν τα παλιά σκαλοπάτια με πρόχειρα αιχμηρό αναχώματα προκαλώντας την οργή των ορειβατών και περισσότερο των τουριστών και όλα αυτά για να δικαιολογήσουν χρήματα από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Η Διοικηση του Σωματείου μας καθιστά γνωστόν ότι θα τταραβρΙσκεται μάρτυρας σε όποιαδήποτε αγωγή από ατύχημα λόγω της επικινδυνότητας του μονοπατιού. Διαμορτυρόμαστε γιο την κακοποίηση και την παραχάραξη του αρχαίου μονοπατιού Κίρρας-Δελφών, πέραν αυτής που είναι στον επίσημο χάρτη που κυκλοφόρησε πολλά χρόνια πριν ο Σύλλογος και τον έχουν η αρχαιολογική υπηρεσία, το πολιτιστικό κέντρο Δελφών, οι ορειβατικοί Σύλλογοι της χώρας τα ξενοδοχεία της περιοχής και με αυτόν περπατούν τα ... σχολεία και οι τουρίστες.
Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας και διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προσφυγής για την διάνοιξη δρόμου με μπουλντόζα πάνω στο αρχαίο μονοπάτι στο τμήμα από δρόμο κάτω από Βούζα μέχρι κανάλι Μόρνου κατάστρεψαν η παράχωσαν τα Αρχαία σκαλοπάτια και ότι πράσινο υπήρχε καταστράφηκε, γκρέμισαν το Βυζαντινό εικονοστάσι της Αγίας Παρασκευής Εττιχειρούν να κάνουν δρόμο μέσα από την προϊστορική Ακρόπολη της αρχαίας Κρίσσας μέχρι την δραγασά μέσο από αρχαίους τάφους και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ολα αυτά έγιναν χωρίς καμία δημοσίευση ττεριβαλλοντολογικών όρων. Ευτυχώς σι παρεμβάσεις φαίνονται στις φωτογραφίες πάνω στον χάρτη αδιάψευστο στοιχεία. Ελπίζουμε για το δικό τους καλό οι 303.00000 € να μην είναι από Ευρωπαϊκά κονόύλια. Γίαραχάραξαν την Ιστορία με την αλλαγή ονομασίας του μονοπατιού σε Δελφών Κίρρας και την μονομερή τουριστική εκμετάλλευση εξαιρώντας την Κίρρα και Ιτέα από τα τουριστικά οφέλη.
Διομαρτυρόμαστε και διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την χρησιμοποίηση του χάρτη ιδιοκτησίας του Συλλόγου με τον οποίον έκαναν τις παρεμβάσεις στο Αρχαίο μονοπάτι ΚΙΡΡΑΣ-ΔΕΛΦΩΝ και στην σήμανση που αναφέρετε στον χάρτη ύψωσαν τεράστιες πινακίδες δασαρχείο Αμφισσας αρχαίο μονοπάτι ΔΕΛΦΩΝ —ΚΙΡΡΑΣ
Διαμαρτυρόμαστε γενικά νια τις κακές παρεμβάσεις στα μονοπάτια της περιοχής μας ερήμην των τοπικών ορειβατικών Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου