Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Κτίζουν παραθεριστικό κέντρο μέσα στο Δελφικό Τοπίο

Απο το Lamia news
Με την ανοχή και τη βοήθεια του νομάρχη Φωκίδας και του δημάρχου Δελφών!!!
Με παραπλανητικό τοπογραφικό διάγραμμα του νομάρχη Φωκίδας Ν. Φουσέκη, που είναι πολιτικός μηχανικός, μια ολόκληρη περιοχή 20.000 τ.μ. που βρίσκεται μέσα στην οριοθετημένη ζώνη του Δελφικού Τοπίου και ανήκε στην κόρη του δημάρχου Δελφών κ. Καλτσή, οικοδομείται από μεγάλη παραθεριστική μονάδα και μάλιστα, κατόπιν γνωμοδότησης του ΕΟΤ, εντάχθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο για τις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων!
Τη φοβερή αυτή καταγγελία έκανε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας και μέλος της Επιτροπής Πολεοδομίας του ΤΕΕ κ. Σχοινάς και ήδη ετέθη το θέμα στη Βουλή κατόπιν ερώτησης που υπέβαλαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειώσουμε ότι η έκταση αποκτήθηκε από την κόρη του δημάρχου Δελφών με τη μέθοδο του αποχαρακτηρισμού και της χρησικτησίας και επειδή υπήρχαν αμφιβολίες για τη νομιμότητα της μεταβίβασης παρενέβη ο Εισαγγελέας και η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια. Ήδη για τον λόγο αυτόν στον δήμαρχο Δελφών έχει απαγορευθεί η ... έξοδος από τη χώρα!

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας σεβόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο και υπερασπιζόμενοι την ισονομία ζήτησαν δύο φορές να συζητηθεί το θέμα της παράνομης ανέγερσης οικισμού εντός του Δελφικού Τοπίου στο νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας. Την πρώτη στις 11/2/2008, όπου ο Νομάρχης Φωκίδας Ν. Φουσέκης αποχώρησε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο λέγοντας ότι δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν και απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Τη δεύτερη, στις 8/10/2008, ο νομάρχης όχι μόνο τροποποίησε αυθαίρετα το θέμα της ημερήσιας διάταξης που έθεσε η αντιπολίτευση, αλλά χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, απαγόρευσε να συζητηθεί στο νομαρχιακό συμβούλιο ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την περιοχή.
Κατόπιν αυτών οι βουλευτές ρωτάνε τους αρμόδιους υπουργούς γιατί ολιγωρούν να προστατεύσουν το Δελφικό Τοπίο, γιατί δεν ελέγχουν τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που διενεργούν την παρανομία και γιατί δεν δίνουν εντολή στις υπηρεσίες να κατεδαφίσουν τα παράνομα κτίσματα πριν ολοκληρωθεί το έγκλημα κατά του αρχαιολογικού χώρου.
Πηγή Εφημ. Το Παρόν

1 σχόλιο:

  1. Δύσκολα θα δεχθούν οι Δελφιώτες να πάνε σε άλλο Δήμο. Οι τοπικοί άρχοντες έχουν πολλά να χάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή