Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση στην Βουλή για τον εμπρησμό και η απάντηση της Αστυνομίας


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Εμπρησμός οικίας μέλους οικολογικής οργάνωσης στη Γκιώνα
Μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα σημειώθηκε ένας «περίεργος» εμπρησμός στην οικία μέλους της “Κίνησης για την Προάσπιση του Περιβάλλοντος στην Γκιώνα”.
Στη Γκιώνα, κάτοικοι έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις κατά της ανεξέλεγκτης λειτουργίας λατομείων στη περιοχή που υποβαθμίζουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Πρόσφατα, μάλιστα, στις 14 Δεκεμβρίου, η “Κίνηση για τη προάσπιση του περιβάλλοντος στην Γκιώνα” πραγματοποίησε σχετική συγκέντρωση στο χωριό Αποστολιάς Γραβιάς.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να αναδειχθούν τα προβλήματα που προξενεί στο περιβάλλον η εξορυκτική δραστηριότητα και ειδικότερα, οι καταστροφές σ’ ένα πολύ μεγάλο μέρος των περιοχών «ΝΑΤURΑ», οι επιπτώσεις για δύο χωριά από τα μπάζα των λατομείων και από τον ... τρόπο εξόρυξης, η αποτυχία να αποκαταστήσουν σι εταιρίες, ως οφείλουν, το περιβάλλον, παρότι έχουν περάσει και δεκαετίες από το κλείσιμο κάποιων εξορύξεων, η έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους με αποκορύφωμα το θάνατο πριν λίγους μήνες ενός εργάτη, οι επιπτώσεις στην ποιότητα και την ποσότητα του νερού.
Όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, στη συγκέντρωση επικράτησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στα μέλη της κίνησης και εργαζόμενους στα λατομεία της εταιρείας που τα εκμεταλλεύεται, η οποία διαδίδει ότι εξαιτίας των δραστηριοτήτων της κίνησης οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους.
Με ανακοίνωσή της η Κίνηση έκανε λόγο για «μια καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη απειλητική και εκφοβιστική ενέργεια».
Με βάση τα προαναφερόμενα,
ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
. Ποια η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τον εμπρησμό της οικίας μέλους της Κίνησης για την Προάσπιση του
Περιβάλλοντος στην Γκιώνα; Έχει διαταχθεί ΕΔΕ και αν ναι, σε ποιο πόρισμα έχει καταλήξει;
8.1.2009
Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης
Για να δείτε την απάντηση της Αστυνομίας πατήστε επάνω στις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου