Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Διεθνείς ιστορικοί υπερμαραθώνιοι αγώνες 8-10 Μαίου 2009

10ΟΣ ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ

18Η ΕΥΧΙΔΕΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Δελφοί – Πλαταιές - Δελφοί 215 χλμ.

Πλαταιές – Δελφοί 107,5 χλμ.

Ο Ελληνικός ΄Ομιλος Τριάθλου Πλαταιών και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας « Ο Ευχίδας» διοργανώνει τον 10ο Ευχίδειο ΄Αθλο με την συμμετοχή και την στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Φωκίδας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, του αδελφού Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, Δήμων της περιοχής και τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο αγώνας αναβιώνει τον άθλο του ημεροδρόμου Ευχίδα, και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι η πραγματική κατά το δυνατόν βέβαια, που ακολούθησε ο Ευχίδας. Είναι γνωστή σε όλους όσους έχουν λάβει μέρος μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα οι δρομείς των 107,5 χλμ. θα ξεκινήσουν από τις Πλαταιές, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Αγία ΄Αννα, Κυριάκι, Στείρι, Δίστομο,Αράχωβα, και θα καταλήξουν στους Δελφούς, διασχίζοντας την δυτική Βοιωτία από νότο προς βορρά.

Οι δρομείς των 215 χλμ. θα τρέξουν στην ιδια διαδρομή ξεκινώντας από τους Δελφούς τρέχοντας αντίστροφα μέχρι τις Πλαταιές από όπου κάνοντας αναστροφή θα επιστρέψουν στους Δελφούς.

Πρόκειται για διαδρομή ποικίλη και πολύ ευχάριστη. Οι αθλητές περνούν από ... πολλές αρχαιολογικές περιοχές , αλλά και περιοχές μα μεγάλο φυσικό κάλλος, αφού θα διασχίσουν ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας το όρος των Μουσών Ελικώνα , φτάνοντας σε υψόμετρο 1000 μ. ανάμεσα σε ελατοδάση. Ο αγώνας έχει έντονες υψομετρικές διαφορές . Μετά τον Ελικώνα οι αθλητές τρέχουν στις πλαγιές του Παρνασού μέχρι τον τερματισμό.
Είναι ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων και προυποθέτει άριστη φυσική κατάσταση.
΄Ολοι οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη ιατρική βεβαίωση.
Συμπληρώνοντας 10 χρόνια αγωνιστικού Ευχίδειου ΄Αθλου, θα πραγματοποιηθεί η 18η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία για την μεταφορά της ιερής φλόγας των Δελφών στις Πλαταιές, με κεντρικό λαμπαδηδρόμο που θα μεταφέρει την δάδα σε όλη την διαδρομή τον αθλητή μας Βαγγέλη Μπατζόγλου,
Η λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Μαίου, και με την άφιξή της θα
σηματοδοτήσει την εκκίνηση του 10ου Ευχίδειου ΄Αθλου.
215 ΧΛΜ. ΔΕΛΦΟΙ- ΠΛΑΤΑΙΕΣ – ΔΕΛΦΟΙ
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 215 χλμ έχουν οι αθλητές που έχουν τερματίσει Ευχίδειο ‘ Αθλο, ή άλλους αγώνες άνω των 100 χλμ.
Βασική προυπόθεση η οποία θα τηρηθεί αυστηρά είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 15 αθλητών για την πραγματοποίησή του.
Διάρκεια αγώνα: 36 ώρες

Εκκίνηση : Δελφοί Παρασκευή 8/5/09 , 9 π.μ. Τερματισμός: Δελφοί Σαββάτο 9/5/09 , 9 μ.μ. ( άφιξη τελευταίου δρομέα)
Σημεία αποκλεισμού: 1. Αγ. ΄Αννα 58,5 χλμ 8 ώρες, 2. Πλαταιές 107,5 χλμ 16 ώρες, 3. Αγ. Άννα (επιστροφή) 156,5 χλμ 25 ώρες.
Δηλώσεις συμμετοχής: Μπορείτε να στείλετε με fax, τηλεφωνικά , με e-mail μεχρι 15/3/09 . Μετά τη λήξη της ημερομηνίας αυτής καμία αίτηση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή.
Οικονομική συμμετοχή: H οικονομική συμμετοχή για τον αγώνα των 215 χλμ. Είναι 80 ευρώ. Αυτά θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι 25/3/09 στην ALPHABANK No λογαριασμού 231002002005483 , για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας.
Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού: Σταθμοί θα λειτουργήσουν μόνο στις κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα :Αράχωβα,Δίστομο, Στείρι, Κυριάκι, Αγ.΄Αννα, Δομβραίνα, Ξηρονομή Ελλοπία, Λεύκτρα, Καπαρέλλι, Πλαταιές (αναστροφή) και το αντίθετο.
Επισημαίνουμε ότι κατά την επιστροφή πολλοί δρομείς θα συμπέσουν με την κούρσα των 107,5 χλμ επομένως θα βρίσκουν σταθμούς κάθε 3,5 χλμ περίπου.
Επαθλα: ΄Ολοι όσοι τερματήσουν θα βραβευτούν με δάφνινο στεφάνι, κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα καθώς και αναμνηστική δάδα της Ευχίδειας φλόγας.
Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας για να σας αποσταλεί πλήρες πρόγραμμα μετακίνησης-φιλοξενίας.
107,5 ΧΛΜ. ΠΛΑΤΑΙΕΣ – ΔΕΛΦΟΙ
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 107,5 χλμ έχουν οι αθλητές που έχουν τερματίσει τουλάχιστον 3 Μαραθωνίους.
Διάρκεια αγώνα: 14 ώρες
Εκκίνηση : Αρχαιολογικός χώρος Πλαταιών Σάββατο 9/5/09 7 πμ.
Τερματισμός: Δελφοί Σάββατο 9/5/09 9 μμ. (άφιξη τελευταίου δρομέα)
Σημεία αποκλεισμού: 1. Κυριάκι 63 χλμ 8,5 ώρες, 2. Ζεμενό 88 χλμ 11,5 ώρες.
Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού: 28 κάθε 3,5 χλμ περίπου κατά μέσο όρο.
Στους σταθμούς υπάρχει πάντα επάρκεια νερού , αθλητικών ποτών, και τροφίμων.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε με fax, τηλεφωνικά, με e-mail μέχρι 1/5/09. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας αυτής καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.
Οικονομική συμμετοχή: H οικονομική συμμετοχή για τον αγώνα των 107,5 χλμ είναι 50 ευρώ. Αυτά θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι 1/5/09 (ημερομηνία λήξεως των συμμετοχών) στην ALPHA BANK No λογαριασμού 231002002005483, για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας.
Οι έξι πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα βραβευτούν με δάφνινο στεφάνι , κύπελλο , μετάλλιο, δίπλωμα.
Όλοι όσοι τερματίσουν θα βραβευτούν με δάφνινο στεφάνι, μετάλλιο, δίπλωμα, καθώς και αναμνηστική δάδα της Ευχίδειας φλόγας.
Λίγο πριν τον τερματισμό των αθλητών , στην Κασταλία πηγή θα τους δοθεί δάδα, την οποία και θα ανάψουν συμβολικά, από τον βωμό που θα βρίσκεται στον τερματισμό, αμέσως μόλις περάσουν την γραμμή τερματισμού. Την δάδα αυτή μπορούν να την κρατήσουν γιατί θα αποτελεί αναμνηστικό του αγώνα.
Αναμνηστικά δώρα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και των δυο αγώνων. Επίσης θα κληρωθούν πολλά δώρα για όλους, όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια. (αθλητικά είδη, ηλεκτρονικά κλπ).
Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας για να σας αποσταλεί πλήρες πρόγραμμα μετακίνησης – φιλοξενίας.
Σε περιμένουμε φίλε συναθλητή , για να ξεπεράσουμε για άλλη μια φορά μαζί τα όρια μας στο κέντρο της γης, και να είσαι εσύ που θα μεταφέρεις την φλόγα του Ευχίδα και των υπερμαραθωνίων αγώνων σε όλο τον κόσμο.
Να είσαι σίγουρος ότι με την συμμετοχή σου , θα λάβεις μέρος σε έναν μοναδικό αγώνα, τερματίζοντας σ’ ένα καταπληκτικό τοπίο με θέα την Ιτέα , την Άμφισσα και την απαράμιλλη ομορφιά του Δελφικού τοπίου.
Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποιασδήποτε αλλαγής και τροποποίησης αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Μαρτίου 2009 .
Η Οργανωτική Επιτροπή

1 σχόλιο:

  1. Και φυσικά οι άνθρωποι ζήτησαν από τη Νομαρχία Φωκίδας μία οικονομική ενίσχυση, όπως είχε γίνει και το 2008. Μόνο που όπως σωστά θα μαντέψατε πήραν το μακρύτερο...
    Βλέπετε η κακή οικονομική συγκυρία, μείωση δαπανών, ο ανάδρομος Ερμής, κλπ.
    Στον Ευχίδα το βρήκαν εύκολο να κάνουν οικονομίες, στις άλλες σπατάλες τους για δεξιώσεις, φαγοπότια και φανφαρονικές εκδηλώσεις, εκεί δεν κόβουνε ευρώπουλο.
    Αλήθεια, στις απονομές θα είναι παρών η ηγεσία του τόπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή