Η βουλευτής του νομού μας Αφροδίτη Παπαθανάση που ως γνωστόν ήταν μέλος της οικονομικής επιτροπής και ψήφισε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, συναντήθηκε με την Διαμαντοπούλου που εφαρμόζει το μνημόνιο στο χώρο της Παιδείας.
Γιατί το έκανε αυτό; γιατί προσπαθεί να μας πείσει οτι προσπαθεί κάτι καλό να γίνει για το ΤΕΙ της Άμφισσας.
Όπως τα κάνατε κυρία βουλευτίνα , ούτε σε θαύματα για το ΤΕΙ ελπίζουμε αλλά ούτε...
και στις καλές προθέσεις τις δικιές σας της Διαμάντοπούλου, και της κυβέρνησής σας.
Παιχνιδάκια για κατανάλωση από τους ιθαγενείς αποτελούν αυτές οι κινήσεις, βασισμένες στο γνωστό σενάριο ...εγώ προσπάθησα ειλικρινά αλλά δεν τα κατάφερα.
Τι να καταφέρουμε δηλαδή; Με την οικονομική πολιτική και το μνημόνιο κλείνουν όλα τα ΤΕΙ στην περιφέρεια και ζορίζονται ακόμα και τα πανεπιστήμια στις μεγάλες πόλεις . Πως θέλετε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι θα φτιάξουμε μέγαρο 9 εκατομμυρίων ευρώ στην Άμφισσα;
Τέλος πάντων, μπορεί να έχουμε και άδικο, για να μην μας πείτε και μεροληπτικούς διαβάστε την ανακοίνωση της βουλευτίνας μας
Συνάντηση Διαμαντοπούλου-Παπαθανάση για το ΤΕΙ στην Αμφισσα
Αφροδίτη Κ. ΠαπαθανάσηΒουλευτής Ν. Φωκίδας
Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου
για το θέμα της ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Αποπεράτωση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Παραρτήματος του ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα»
Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου είχε στις 23 Νοεμβρίου 2010 η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση , με αφορμή το συνολικό πλαίσιο διαλόγου που θέτει το Υπουργείο για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και με ειδικό θέμα την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Αποπεράτωση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Παραρτήματος του ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα» .
Αυτή την χρονική περίοδο εξελίσσονται δυο παράλληλες δράσεις στο Υπουργείο Παιδείας :
1. ο Διάλογος με τους Πρυτάνεις των Α.Ε.Ι. και τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι. (το Σάββατο 20/11/2010 έγινε στην Αθήνα η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ) για τους όρους , τις προϋποθέσεις , τα χαρακτηριστικά και τις προτάσεις για την Μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , αλλά και
2. η εσωτερική διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας με τις Περιφέρειες σχετικά με τις κατανομές των πόρων του ΕΣΠΑ και την υλοποίηση των έργων που αφορούν το χώρο της Παιδείας .
Το δικό μας έργο «Αποπεράτωση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Παραρτήματος του ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα» είναι καθ ΄ όλα ώριμο έργο για ένταξη στο ΕΣΠΑ , έχουν υπογραφεί όλα τα σχετικά συμφωνητικά με τον ΟΣΚ και έχει εκδοθεί και η οικοδομική άδεια. Όλη η διαδικασία , όλα τα βήματα που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2009 , ήταν και είναι σε πλήρη γνώση του Υπουργείου , όπως και σε πλήρη γνώση είναι η θέληση , το καθολικό αίτημα των κατοίκων και φορέων του Νομού για την υλοποίηση του έργου. Σημειώνουμε δε ότι το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση από το Π.Δ.Ε. προς τον Δήμο Άμφισσας για την οικονομική κάλυψη του κόστους της πράξης αναλογισμού, εκκρεμότητα που όφειλε να έχει διευθετηθεί και αυτή από το 2004.
Στις 07/10/2010 η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ζήτησε από το Υπ. Παιδείας τη «σύμφωνη γνώμη» για την υλοποίηση του έργου.
Η απάντηση δεν δόθηκε με «υπηρεσιακή διαδικασία», γιατί απλά και μόνο (και χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις), εξελίσσεται ένας πολιτικός διάλογος που επανακαθορίζει χαρακτηριστικά για τα οποία και τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα καλούνται να εκφέρουν θέση και άποψη και γιατί παράλληλα σε επίπεδο Χώρας και όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συγκεκριμενοποιούνται τα έργα του ΕΣΠΑ στο χώρο της Παιδείας.
Στις παρούσες δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες , αλλά και κάτω από το πρίσμα των νέων συνθηκών , την πολιτική απόφαση για Μεταρρύθμιση στο Χώρο της Παιδείας , το ζητούμενο για τη Φωκίδα είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει αυτή τη Δομή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα έχει «αντοχή στο αύριο» χωρίς να καρκινοβατεί είτε από έλλειψη προσωπικού , είτε από έλλειψη χώρων και μέσων , είτε από τις μεταγραφές ή να εξαρτάται από τη βάση των εισακτέων.
Με την κυρία Υπουργό συζητήσαμε ότι το χρονοδιάγραμμα ένταξης του έργου δεν μπορεί , δεν πρέπει και δεν θέλουμε να προσδιορίζεται στο «απώτερο μέλλον» , αντίθετα η εξέλιξη των πραγμάτων θα επιταχυνθεί με την κατάληξη του επενδυτικού σχεδιασμού του Υπουργείου στο επίπεδο της επικράτειας της Χώρας. Σίγουρα , αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι βιώσιμη στο χρόνο Δομή που θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό ακαδημαϊκό & επιστημονικό έργο και για το λόγο αυτό θα αναζητηθούν και συνεργίες με δράσεις , προγράμματα και τμήματα ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος της επένδυσης αλλά και το όφελος προς την τοπική κοινωνία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου