Ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί, είναι ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η S&B. Μια απάντηση που αφήνει τις περισσότερες από όλες τις άλλες που κυκλοφορούν να επεξηγούν μέρος των επιπτώσεων του προβλήματος είναι η εξής (η τεκμηρίωση πρώτα):
Με τους πρώτους ελέγχους των Μ.Π.Ε. της S&B αποδείχτηκε ότι έχουν πλήθος «λαθών» και ελλείψεων που τις καθιστούν απαράδεκτες. Κάτι όμως το έξοδο των « Δημοσίων Σχέσεων» κάτι οι ανύπαρκτοι (όχι για πολύ ακόμα) Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, αν δεν παρέμβουν Ενεργοί Πολίτες, εγκρίνονται όλες. Αν παρέμβουν Ενεργοί Πολίτες δεν εγκρίνεται καμία.
Λάθος τοπωνύμια, «υπόγειες» οι «επιφανειακές», πουθενά δεν υπάρχουν υπόγεια νερά ... οπότε δεν χρειάζονται Υδρογεωλογικές Μελέτες και ας πλημμυρίζουν οι στοές , μη αναφορά σε ΖΟΕ όπως π.χ. το Δελφικό Τοπίο, γελοία ποσά για αποκαταστάσεις, λάθη κατά την αντιγραφή πρακτικών του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πολλά άλλα, πάντα «συμπτωματικά» υπέρ των συμφερόντων των εταιριών. Αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας, προϊστάμενοι , Νομάρχης, στο έξοδο των « Δημοσίων Σχέσεων» ή – στην αξιοπρεπέστερη περίπτωση για κάποιους – «τελευταίες πόντιες πόρνες» που θα αυτοκτονήσουν όταν μάθουν ότι οι «άλλες πληρώνονταν».
Με τους πρώτους ελέγχους περί εφαρμογής των αναγραφόμενων, έστω και γελοίων, Μ.Π.Ε. πάλι εκπλήξεις (δήθεν δεν το περίμενε κανείς από μια «σοβαρή εταιρία»).
* Αποκαταστάσεις ανύπαρκτες. Φταίει το δημόσιο για πριν το 1979, αλλά για μετά ούτε ένα παράδειγμα, για να δει όποιος ενδιαφέρεται, τι σημαίνει ικανοποιητική αποκατάσταση.
Μόνο δείγμα από την εταιρία, ένα δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, αξιοθρήνητου θράσους, όπου δύο φωτογραφίες από το «πρίν την αποκατάσταση» και το «μετά» δείχνει μία περιοχή από διαφορετική απόσταση, από διαφορετική γωνία λήψης, διαφορετική ώρα της ημέρας (δηλαδή αντίθετων σκιάσεων) που τελικά ο αναγνώστης προσπαθώντας να καταλάβει εάν πρόκειται για τον ίδιο τόπο, ξεχνά να ψάξει που είναι τα δέντρα. Κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 χρόνια.
* Διαχείριση αδρανών ανύπαρκτη. Ασύδοτη διάθεση εις βάρος παρθένου εδάφους. Απροσδιόριστη καταστροφή. Άλλες κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 τουλάχιστον χρόνια.
Στο Βλαχοθανάση έλεγαν «μικτή» και εννοούσαν επιφανειακή. Πολλές μικρές επιφανειακές δεν φαίνεται να δηλώθηκαν ποτέ (υπάρχουν ευτυχώς αεροφωτογραφίες που αποδεικνύουν πότε έγιναν). Να μη έκαναν και εκεί κάτι τόσα χρόνια ;;; Άλλες κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 τουλάχιστον χρόνια.
* Συνθήκες εργασίας άθλιες σύμφωνα με ανακοινώσεις των ίδιων των εργαζομένων μετά από κάθε «δολοφονία εξ αμελείας» συναδέλφου τους. Άλλες κλεμμένες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία για 30 τουλάχιστον χρόνια.
Η Φωκίδα έζησε το παραμύθι.
Στις πραγματικές θέσεις εργασίας που προσέφερε η «εταιρία», οι πραγματικοί εργαζόμενοι προσέφεραν και ιδρώτα και αίμα, αλλά εν αγνοία τους η αμοιβή προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες στις οποίες εκτός από την παράνομη καταστροφή του περιβάλλοντος, περιλαμβανόταν το κλέψιμο, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε μειωμένο πλήθους θέσεων εργασίας και μειωμένη διάρκεια των θέσεων εργασίας για την εξόρυξη του ίδιου κοιτάσματος..
Αυτά όμως τα ήξεραν μόνο οι «Γενίτσαροι». Τα επίσημα στελέχη στις γιορτές του προσωπικού (τρις τουλάχιστον ετησίως) έκαναν πλύση εγκεφάλου στους εργαζόμενους, πόσο τυπική είναι η εταιρία με τις αποκαταστάσεις και τις άλλες υποχρεώσεις, πόσο σοβαρή είναι η εταιρία και πόσο μεγάλη με εγκαταστάσεις στην Κίνα , στην Ρωσία κ.λ.π. Ποιος δεν θέλει να πιστέψει ότι δουλεύει σε μια σοβαρή εταιρία;; Ποιος δεν θέλει να πιστέψει οτι η «εταιρία του» είναι τόσο μεγάλη και τόσο σοβαρή ώστε να κοιμάται ήσυχος το βράδυ οτι έχει μόνιμη δουλειά;;; Και εθίζεται ο καθένας στην κάλυψη αυτών τον αναγκών. Και φτάνει και σε ακρότητες σε περίπτωση που φοβηθεί το «στερητικό σύνδρομο».
Από κοντά και όλος ο πληθυσμός της Φωκίδας που, για να μην φύγει το «παιδί», σιωπούμε και περιμένουμε διορισμό ή στην «εταιρία» ή στο Δημόσιο των «Γενίτσαρων» της «εταιρίας». Ποιος να τους πει όμως ότι στην Ρωσία και στην Κίνα κ.λ.π. είναι όλες οι εταιρίες «μάγκες» αρκεί που κοστίζει φτηνά η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον; ; ; ; Ποιος να τους πάει να δούν πόσο «αέρα» έχει η «παντοδύναμη» «εταιρία» στην Γερμανία και στις άλλες πολιτισμένες χώρες;;;
Στους δέκα από τους δέκα ειλικρινείς ελέγχους που έκαναν δειγματοληπτικά, για πρώτη φορά στα 50 χρόνια, κάποιες Κινήσεις Πολιτών, βρέθηκαν πλήθος αποκλίσεων από αυτά που ορίζουν οι Νόμοι. Το πρόβλημα της S&B δεν είναι η κρίση, οι «οικολόγοι» ή η δύσκαμπτη γραφειοκρατία του Δημοσίου.
Το παραμύθι τελείωσε.
Για να υπάρξει Ελληνικό Κράτος, πρέπει να δουλεύουμε σαν Ευρωπαίοι και να ξοδεύουμε σαν Ευρωπαίοι και αυτό για να το αντέξουμε θα απαιτήσουμε να μας φέρεται το Κράτος και οι Αιρετοί μας σαν σε Ευρωπαίους. Με σεβασμό. Και οι Νόμοι θα εφαρμόζονται όπως στην Ευρώπη. Και οι Νόμοι μας για όλα και για το περιβάλλον και τις εξορύξεις είναι πιά οι Νόμοι της Ευρώπης.
Ο Νομός Φωκίδας θα έρθει πολύ σύντομα (με το νέο έτος) αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Το κράτος δεν θα δίνει «φράγκο» παραπάνω από ότι παράγουμε οπότε το «ζούμε από τους βωξίτες και το Δημόσιο» δεν μπορεί να υπάρχει. Η «κομπίνα» όπου οι «Γενίτσαροι» κρατούσαν νηστικές αλλά ήρεμες τις «μάζες» εν αναμονή του διορισμού στο Δημόσιο ή στην εταιρία, «πέθανε». Την πολιτική αυτή δεν μπορεί να την χρηματοδοτήσει μόνη της η εταιρία . Το πώς θα πρωτοεκδηλωθεί το πρόβλημα και πως θα το παρουσιάσουν για να σώσουν ότι σώζεται είναι τυχαίο .
Το πρόβλημα της «εταιρίας» και κάθε τέτοιας «εταιρίας» είναι ότι οι παρανομίες τέλος.
ΤΕΛΟΣ
Από antigoldgreece
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου