Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ποινική διώξη σε αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου Δελφών για το ρεύμα στους Ρομά της Άμφισσας

Ποινική δίωξη κατά αρκετών αιρετών που επέτρεπαν στους Ρομά να παίρνουν ρεύμα από το δημοτικό δίκτυο ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας, με τους κατηγορούμενους να παραλαμβάνουν την Τρίτη ο ένας μετά τον άλλον το κλητήριο θέσπισμα.
Ο τελευταίος καποδιστριακός Δήμαρχος Άμφισσας κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος, ο τότε αντιδήμαρχός του κ. Δημήτρης Προβιάς, ο διάδοχός του κ. Νίκος Φουσέκης, ο...
π. αντιδήμαρχος κ. Στάθης Μαντζώρος, η κ. Γιώτα Λαΐνη π.αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών κ. Άκης Κοΐβαρης. Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι επέφεραν με την ανοχή τους οικονομική ζημιά στο δήμο.
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι επί θητείας Ασημακόπουλου, όταν έγινε η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ και δημιουργήθηκε υποτυπώδης καταυλισμός, διατέθηκε από το δημοτικό δίκτυο ρεύμα και νερό, ενώ τοποθετήθηκε ένα πίλαρ για την ασφάλεια των μελών του οικισμού.
Η δράση αυτή έγινε με ουμανιστικά καθαρά κριτήρια, καθώς η συνήθης τακτική διαχρονικά ήταν οι Ρομά με δική τους ευθύνη να «παίρνουν» ρεύμα και οι αρμόδιοι να καμώνονται ότι δεν το γνωρίζουν. Αυτή η τακτική όμως, εκτός από ευθυνοφοβία ενέχει και μεγάλους κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα. Ακριβώς για αυτό θεώρησαν ότι έπρεπε να μπει το εν λόγω πίλαρ.
Να σημειώσουμε πάντως ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής του καλλικρατικού δήμου δεν φαίνεται να υπάρχει ζήτημα, καθώς από τα ρεπορτάζ της εποχής δεν προέκυπτε ότι γνώριζαν την ύπαρξη του πίλαρ, ενώ όταν ενημερώθηκαν το διέκοψαν και μάλιστα με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Έτσι και αλλιώς το παίρνουν

Για να μπούμε στην ουσία του θέματος, δεν θα σταθούμε καθόλου στο νομικό κομμάτι το οποίο θα εξεταστεί στη δικαστική αίθουσα. Θα μείνουμε μόνο στο πολιτικό σκέλος. Είναι γεγονός ότι οι Ρομά της περιοχής δεν έχουν ενταχθεί κοινωνικά και πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες, μέλη της φυλής γίνονται η αιτία για πολλά προβλήματα, ενώ η δράση τους αυξάνει την εγκληματικότητα στην περιοχή.
Μας αρέσει ή όχι, ο καταυλισμός συντηρείται από το κεντρικό δίκτυο τόσο της ηλεκτροδότησης, όσο και της ύδρευσης και η κατανάλωση βαρύνει άμεσα ή έμμεσα όλες τις παροχές, με όποιον τρόπο και αν γίνεται, είτε τους το δίνουν, είτε το παίρνουν μόνοι τους.
Ο δήμος από μόνος του, καποδιστριακός ή καλλικρατικός δεν μπορεί να καλύψει το κενό της Πολιτείας. Δεν είναι δυνατόν να καταφέρει να εντάξει και να ενσωματώσει πλήρως στην τοπική του κοινωνία τόσα πολλά άτομα, ειδικά αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το υποστηρίξει.
Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται στην πραγματικότητα είναι αν ο τότε Δήμαρχος έπραξε πολιτικά ορθά ή όχι. Από την πλευρά του, η λογική βάσει της οποίας ενήργησε είναι ότι δεν μπορείς να αφήσεις τους ανθρώπους αυτούς μέσα στο κρύο το χειμώνα ή χωρίς νερό μέσα στη ζέστη. Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν διόρισαν κανέναν «πυλωρό» στον Άγιο Πέτρο να αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει από το κρύο.
Στην πραγματικότητα ο κ. Ασημακόπουλος είχε νομιμοποιήσει πολιτικά, αυτό που γινόταν και γίνεται διαχρονικά «κρυφο- φάνερα»! Μόνο ένα πίλαρ πρόσθεσε! Από την πλευρά τους οι δικαστές εξετάζοντας καταγγελίες ακολούθησαν το νόμο. Μόνο, που κάτω από κάθε τήβεννο κρύβεται ή πρέπει να κρύβεται και ένας άνθρωπος.
Έντυπη έκδοση \"Η Ώρα της Φωκίδας\"
http://polydrososparnassou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου