ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ
ΥΛΙΚΑ:
9 λεμόνια
750 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1,5 lt βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια.
Ξεφλουδίζουμε τα 7 λεμόνια και βάζουμε τις φλούδες τους και 2 ολόκληρα λεμόνια ( τα οποία έχουμε κόψει στην μέση για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια ) στο μπλέντερ μαζί με 350 γρ. από τη ...
ζάχαρη,χτυπάμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα,μαζί με την βότκα σε γυάλινο μπουκάλι ή βάζο.
Το κλείνουμε και το αφήνουμε για 5 μέρες στο ψυγείο.
Μετά τις 5 ημέρες βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το σουρώνουμε με τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ.
Στην συνέχεια,βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη ( 400 γρ. ) ,μόλις ξεκινήσει ο βρασμός,σε 1 με 2 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Τέλος ,προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε σουρώσει, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλια.
Το λικέρ πίνετε πιο ευχάριστα παγωμένο και είναι ιδιαιτέρως χωνευτικό! !
ΠΡΟΣΟΧΗ :
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο ξεφλούδισμα να μην βάλετε το άσπρο ΄΄στρώμα΄΄ γιατί τότε θα πικρίσει το λικέρ !
(Την συνταγή αυτήν την ξέθαψα από ένα παλιό τετράδιο συνταγών της μαμάς μου )
http://www.elea-fokidos.gr
ΥΛΙΚΑ:
9 λεμόνια
750 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1,5 lt βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια.
Ξεφλουδίζουμε τα 7 λεμόνια και βάζουμε τις φλούδες τους και 2 ολόκληρα λεμόνια ( τα οποία έχουμε κόψει στην μέση για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια ) στο μπλέντερ μαζί με 350 γρ. από τη ...
ζάχαρη,χτυπάμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα,μαζί με την βότκα σε γυάλινο μπουκάλι ή βάζο.
Το κλείνουμε και το αφήνουμε για 5 μέρες στο ψυγείο.
Μετά τις 5 ημέρες βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το σουρώνουμε με τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ.
Στην συνέχεια,βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη ( 400 γρ. ) ,μόλις ξεκινήσει ο βρασμός,σε 1 με 2 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Τέλος ,προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε σουρώσει, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλια.
Το λικέρ πίνετε πιο ευχάριστα παγωμένο και είναι ιδιαιτέρως χωνευτικό! !
ΠΡΟΣΟΧΗ :
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο ξεφλούδισμα να μην βάλετε το άσπρο ΄΄στρώμα΄΄ γιατί τότε θα πικρίσει το λικέρ !
(Την συνταγή αυτήν την ξέθαψα από ένα παλιό τετράδιο συνταγών της μαμάς μου )
http://www.elea-fokidos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου