Σελίδες

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Εικόνα
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
• 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
• 2 φακελάκια ζελέ ανανά ή λεμόνι
• 2 φακελάκια ΓΙΩΤΗΣ GARNI ή φυτική σαντιγί
• αμύγδαλά φιλέ για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
...
1. Ανοίγουμε τη κονσέρβα του ανανά και τον στραγγίζουμε καλά. Κρατάμε 4 φέτες αν θέλουμε, για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
2. Παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και 1 ποτήρι νερό και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
3. Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή του μελιού.
4. Χτυπάμε καλά τη σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.
5. Βάζουμε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ, το στρώνουμε ομοιόμορφα με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
6. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το αμύγδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου