Σκάνδαλο, έρευνα της Greenpeace
σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως
και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ κ.ά., που
ισχυριζόντουσαν με πιστοποιητικά ακριβώς το αντίθετο!
Σε πλήρη αδιέξοδο είναι η μαζική παραγωγή τροφίμων και η οργάνωση της κοινωνίας ...
μας με κερδοσκοπικές εταιρίες και δήθεν προστάτες παγκοσμοποιημένες εταιρίες προστασίας του περιβάλλοντος και της διατροφής μας. Κανείς δεν μπορεί να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία, παρά μόνον η διάλυσή της. Η μάζα σύρεται και φέρεται από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης (ΜΜΕ), ιδιαίτερα από τα κερδοσκοπικά κανάλια. Οι κραυγές: «Προσοχή! Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας!» και στείλτε email διαμαρτυρίας, αποτελούν πιά ανάχωμα στην οργάνωση των καταναλωτών σε αντικαταναλωτική βάση με στόχο την οικοαυτάρκεια, την ανταλλαγή και την δημιουργία ομάδων και Κοινοτήτων εργασίας και Ζωής! Δείτε στην συνέχεια όλη την ανακοίνωση της Greenpeace, που το θετικό είναι ότι δεν απέκρυψε το ψέμα, που η ίδια συνέβαλε για την διάδοσή του:
"Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας έως και 90%!
Ζήτα από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ,
ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, ντόπιες
ζωοτροφές χωρίς μεταλλαγμένα. Διεκδίκησε κι εσύ το δικαίωμά σου σε μια
διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα." Μπορείτε να δείτε τη συνέχεια των
αποκαλύψεων πατώντας εδώ.Μία άλλη ουτοπία που προτείνει η ανακοίνωση της Greenpeace είναι το κάλεσμα στο ΥπΑΑ&Τ! Λέει: «Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥπΑΑ&Τ) να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν. Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Ουτοπία πρώτη: Ζητάει και δεν απαιτεί από τους διορισμένους εκπροσώπους της χουντικής «τρόικας» να πάρουν μέτρα υπερ των καταναλωτών και κατά των εταιριών!
Ουτοπία δεύτερη: Το πρότυπο «Agro 7» δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί πολύ απλά η μεταλλαγμένη σόγια και η μη μεταλλαγμένη, για το ΥπΑΑ&Τ, τον ΕΦΕΤ και τον ΟΠΕΓΕΠ θεωρούνται ίδιο προϊόν. Αφού είναι ίδιο προϊόν αναγράφεται στα «ελεγχόμενα έγγραφα» με τον ίδιο κωδικό και χάνεται η ιχνηλασιμότητά του. Αυτό κατάγγειλε το δίκτυο ενάντια στα μεταλλαγμένα το 2006 και η ΒΙΟΖΩ απέστειλε ελεγχόμενο έγγραφο στα υπουργεία.
Ουτοπία τρίτη: Η Greenpeace είχε αποχωρήσει το 2006 από το δίκτυο ενάντια στα μεταλλαγμένα, κομπάζοντας ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της! Περιμένοντας την αυτοκριτική της, δηλώνουμε ότι, είμαστε πανέτοιμες ΟΛΕΣ οι «μικρές», μη παγκοσμιοποιημένες, οργανώσεις, να συμμετέχουμε σε ένα κοινό δίκτυο ενάντια στα μεταλλαγμένα.
Ουτοπία τέταρτη: Με την ανακοίνωση δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι καταναλωτές και εταιρίες έχουν τα ίδια συμφέροντα. «Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης.» Ζητάει από τις εταιρίες να τη λυπηθούν!!!
Ε, ΟΧΙ, συνάδελφοι της Greenpeace, δεν θα ζητήσουμε από τις κερδοσκοπικές εταιρίες, αλλά θα απαιτήσουμε!
Καλούμε
τους καταναλωτές να σταματήσουν την «μονοκαλλιέργεια» στην εργασία
τους. Η απεξάρτησή τους από τα προϊόντα των μεγάλων εταιριών και η
αναζήτηση μικροπαραγωγών στις αγορές βιοκαλλιεργητών και στα χωριά τους
είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα! Για να κάνουν το δεύτερο:
Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!
Οικοαυτάρκεια! Ανταλλαγή!
Παράλληλα με τις αποκαλύψεις της
Greenpeace δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο μία ανακοίνωση ενός
αγανακτισμένου, που μας άρεσε γιατί δείχνει ακριβώς το σημερινό
πρόβλημα, παρά την ουτοπία του απέναντι στις αιτίες.
Προς όλους όσους αισθάνονται προδομένοι από την Οικονομία
«Με θεωρούν
τρελό γιατί δε θα πουλήσω τις μέρες μου για χρυσό και εγώ τους θεωρώ
τρελούς γιατί νομίζουν πως οι μέρες μου έχουν τιμή.» Kahlil Gibran
Προς το τέλος του άρθρου διαβάσαμε:«Ας επενδύσουμε το χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους μας σε πράγματα που δεν μπορούν να φορολογηθούν ή να παρασιτιθούν από τις εταιρίες. Ας ασχοληθούμε όχι με χρήματα, αλλά με ενέργεια, θρεπτικές ουσίες, υλικά, τοπικά νομίσματα και σχέσεις. Ας μην επεκταθούμε, ας σταθεροποιηθούμε. Ας απολαύσουμε την τέχνη, τον πολιτισμό και την αναψυχή. Ίσως μπορούμε να ανατρέψουμε την πυραμίδα συρρικνώνοντας τον πάτο της.
Η δουλειά μας είναι η ακόλουθη: Χρειάζεται να αποταμιεύουμε το νερό όποτε βρέχει και να το κάνουμε διαθέσιμο. Χρειάζεται να κάνουμε τα βρώσιμα φυτά να μεγαλώνουν έτσι, ώστε να είναι τόσα πολλά που δεν θα μπορούμε ούτε να τα χαρίσουμε. Χρειάζεται να θυμηθούμε πως να χτίζουμε σπίτια με φυσικούς τρόπους και κυρίως χωρίς να χρεωνόμαστε με δάνεια για αυτά. Χρειάζεται να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες εκεί που ζούμε, ώστε να χρειαζόμαστε λιγότερες μετακινήσεις. Χρειάζεται να πάρουμε τον έλεγχο της γης και των πόρων από τις ισχυρές μειονότητες. Χρειαζόμαστε ενοποιητικές και βιώσιμες μεθόδους για τη διαχείριση της γης. Χρειάζεται να δημιουργούμε κτηνοτροφικές φάρμες με έναν τρόπο που θα κάνει τα θηράματα αφθονότερα. Χρειάζεται να καλλιεργούμε με τέτοιο τρόπο που θα κάνει τα δάση να αυξάνονται. Χρειάζεται να χρησιμοποιούμε την ενέργεια με τρόπο που θα δημιουργεί ειρήνη και σταθερότητα. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τους κοινωνικούς μας δεσμούς.»
Πηγή: http://www.kangouro.gr/to-everyone-feeling-screwed-over-by-the-economy
ΝΑΙ,
υπάρχει φως στην ασφυξία των καταναλωτών από την παγκοσμιοποίηση! Είναι
τα αντικαταναλωτικά βήματα προς την οικοαυτάρκεια, την ανταλλαγή και
την αντίσταση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου