ΥΛΙΚΑ
• 3 κιλά φρέσκιες φράουλες
• 2 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη
• χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσανάκι και πλένουμε τις φράουλες.
Τις τοποθετούμε ολόκληρες σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα μαζί με όλη τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε όλο το βράδυ να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν βάζουμε ανοικτή την κατσαρόλα στην κουζίνα και ...βράζουμε τις φράουλες για 3 λεπτά περίπου.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με ένα πανί και τις αφήνουμε για 12 ώρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τις φράουλες από το σιρόπι και τις βάζουμε σε ένα μπωλ.
Βράζουμε μόνο του το σιρόπι μερικά λεπτά ώσπου να ’’ δέσει ‘’
(για να καταλάβουμε αν έχει δέσει : ρίχνουμε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο, αν παραμείνει στρογγυλή έχει δέσει, αν όχι χρειάζεται κι άλλο βράσιμο ).
Μόλις ‘’δέσει’’ το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε το γλυκό για άλλα 3-4 λεπτά έως ότου ’’δέσει’’ .
Αν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά, και το μεταφέρουμε στα βάζα. Αν το κλείσουμε σε αποστειρωμένα βάζα, συντηρείται για όλο τον χρόνο.
• 3 κιλά φρέσκιες φράουλες
• 2 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη
• χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσανάκι και πλένουμε τις φράουλες.
Τις τοποθετούμε ολόκληρες σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα μαζί με όλη τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε όλο το βράδυ να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν βάζουμε ανοικτή την κατσαρόλα στην κουζίνα και ...βράζουμε τις φράουλες για 3 λεπτά περίπου.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με ένα πανί και τις αφήνουμε για 12 ώρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τις φράουλες από το σιρόπι και τις βάζουμε σε ένα μπωλ.
Βράζουμε μόνο του το σιρόπι μερικά λεπτά ώσπου να ’’ δέσει ‘’
(για να καταλάβουμε αν έχει δέσει : ρίχνουμε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο, αν παραμείνει στρογγυλή έχει δέσει, αν όχι χρειάζεται κι άλλο βράσιμο ).
Μόλις ‘’δέσει’’ το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε το γλυκό για άλλα 3-4 λεπτά έως ότου ’’δέσει’’ .
Αν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά, και το μεταφέρουμε στα βάζα. Αν το κλείσουμε σε αποστειρωμένα βάζα, συντηρείται για όλο τον χρόνο.
ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ
Πλένουμε καλά τα βάζα με καυτό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο (μαζί με την πετσέτα) στους 100 βαθμούς, για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο ζεστά και τα γεμίζουμε επί τόπου με το γλυκό του κουταλιού, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε καλά. Το γλυκό πρέπει να είναι καυτό και τα βάζα ζεστά.
Πλένουμε καλά τα βάζα με καυτό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο (μαζί με την πετσέτα) στους 100 βαθμούς, για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο ζεστά και τα γεμίζουμε επί τόπου με το γλυκό του κουταλιού, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε καλά. Το γλυκό πρέπει να είναι καυτό και τα βάζα ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου