Σελίδες

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Mυτηλιναίος - Ελληνική Πολιτεία: Σημειώσατε 1


Απλά μαθήματα για την κατανόηση της ΚΡΙΣΗΣ. Ας ξαναθυμηθούμε:

1. Η μονάδα του Αλουμινίου ρίχνει απόβλητα, (σχεδόν μισόν αιώνα), στον Κορινθιακό. Κατά προσέγγιση παράγει 800 χιλ.τόνους το χρόνο κόκκινης λάσπης . Οι νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του ίδιου ομίλου (Μυτηλιναίου) επιβαρύνουν δραματικά τον κόλπο της Αντίκυρας και την ευρύτερη περιοχή.




300.000 ευρώ καμπάνα για την Αλουμίνιο (δεν γνωρίζουμε αν πληρώθηκε)
Τι σημαίνει η χρήση του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή

2. Οι πολίτες της περιοχής, προσέφυγαν κατά της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο ΣΤΕ... και υποκίνησαν την πραγματοποίηση και δημοσιοποίηση ερευνών, (όπως θα όφειλε να είχε κάνει η Πολιτεία). Ενδεικτικά:
ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

3. Η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε ούτε τοπικά ούτε κεντρικά.
Ενδεικτικά:

4. Ο Μυτηλιναίος μήνυσε τους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ και τους πολίτες που επικαλέσθηκαν τα στοιχεία της έρευνας!

Σχετικά:
Μήνυση κατά πολιτών, απο τον Μυτηλιναίο; (Ήταν ακριβές όπως αποδείχθηκε. )

5. Ο χορός των ενισχύσεων: Η Κρίση δεν είναι για όλους.
- Για την πρώτη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής εισέπραξαν 36 εκατ.ευρώ επιδότηση για να τροφοδοτεί το ενεργοβόρο Αλουμίνιο (6% της εθνικής κατανάλωσης). Μετά όμως ο Μυτηλιναίος άλλαξε γνώμη και η Πολιτεία -σκανδαλωδώς- συμφώνησε.

- Από τότε πουλά το ρεύμα σε τιμές πολύ υψηλότερες από όσο το αγοράζει. Επιπλέον η Μονάδα που ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία από το 2008, πουλάει ρεύμα μέσω του ΔΕΣΜΗΕ αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Το θέμα έχει καταγγελθεί και στην Εισαγγελεία Λιβαδειάς.

- 11 εκατ. ο προυπολογισμός για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης (κλάδος Μαυρονέρι- Αντίκυρα) με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΑ, ο οποίος προοριζόταν να καλύψει "αστικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές ανάγκες". Στην πορεία όμως άλλαξαν γνώμη και έστειλαν τον αγωγό κατευθείαν στον Μυτηλιναίο . Έτσι αντί να προμηθευόμαστε απευθείας φυσικό αέριο από τον αγωγό που πληρώσαμε, το δίνουμε σε μια ιδιωτική μονάδα που επιδοτήσαμε, για να το σπαταλήσει κατά τα 2/3 μολύνοντας το περιβάλλον, να το μετατρέψει σε ρεύμα το οποίο θα μας πουλήσει σε πολλαπλάσια τιμή απο ότι αν χρησιμοποιούσαμε απευθείας το αέριο ή αν το ρεύμα παραγόταν απο την ΔΕΗ.
Ποιός μίλησε για λιγότερο κράτος;

Ποιός μίλησε για λιγότερο κράτος;
Όσο για τους τοπικούς παράγοντες δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς και ιδιαίτερα ο κ. Μυτηλιναίος.

Δ.Σπ.

Από symparataxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου