Μετά τις εισαγωγές LNG, ο Μυτιληναίος, σε συνεργασία με τον Βαρδινογιάννη, δρομολογεί τη δημιουργία υπεράκτιου terminal LNG. Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή (επένδυση ήθελα να πω!!), η πρώτη ανάλογου είδους που θα γίνει στη χώρα μας, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των δύο ομίλων, τόσο για ηλεκτροπαραγωγή όσο και για βιομηχανική χρήση.
Η περιοχή εγκατάστασης του υπεράκτιου terminal δεν έγινε γνωστή προς το παρόν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξετάζονται τρεις περιοχές και η επιλογή της μιας από αυτές θα γίνει σε συνάρτηση με την εξέταση τοπικών μεταβλητών. Όπως είπε ο Μυτιληναίος οι πλωτοί σταθμοί LNG έχουν πολύ χαμηλότερο κόστος κατασκευής ... από τους χερσαίους καθώς δεν υπολογίζεται ο κίνδυνος σεισμού στην κατασκευή τους. (sic)
Σε αυτήν τη φάση ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δύο εταιρίες που διαθέτουν την αναγκαία τεχνογνωσία, την αμερικανική Golar και την ευρωπαϊκή Excellerate (το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου κατέχει η γερμανική RWE), για την αγορά ή μίσθωση πλοίου, το οποίο θα αγκυροβοληθεί σε παράκτια περιοχή και θα εξοπλιστεί με μηχανές εξαερίωσης. Το κόστος εκτιμάται στα 200 εκ Ευρώ. (Ωρέ τί λες!!)
Εξ’ άλλου η κατάργηση του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), που κατάρτιζε μελέτες για την εθνική ενεργειακή στρατηγική, είναι γεγονός ο Μυτιληναίος σε αντικατάσταση των ανεξάρτητων από έναν μήνα ανέθεσε στον ΙΟΒΕ την εκπόνηση ανάλογης μελέτης για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, με ορίζοντα 25ετίας.
Και εγώ νοιώθω εθνικά υπερήφανος και οι λόγοι πολλοί.
Πρώτα από όλα επιτέλους οι ιδιώτες καθορίζουν το ενεργειακό μας μέλλον. Επομένως θα γίνουμε όλοι πλουσιότεροι.
Ύστερα δεν ανησυχώ για τους σεισμούς αφού εξασφαλίζεται η επιβίωσή μου. Αφήστε και τις θέσεις εργασίας (όπως στις ηλεκτροπαραγωγές ντε!!) αλλά πρωτίστως για την ανάπτυξη του τόπου.
Τι και άν στο Κλήβελαντ το 1944,σε μία από τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου που σημειώθηκε έκρηξη σκοτώθηκαν 128 άτομα.
Τι και άν τον Ιανουάριο του 2004, το ατύχημα σε τερματικό LNG στην Skikda της Αλγερίας σκοτώθηκαν 27 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100 εργαζόμενοι .
Τι και αν στην ακτή του Maine, Long Island Sound , στο Αμέρικα ντε, ο σχεδιασμός τερματικού σταθμού LNG γνωστός σαν Broadwater Energy, έχει ξεσηκώσει τις τοπικές κοινωνίες και πολλοί πολιτικοί ανάμεσα τους και η Χίλαρι Κλίντον έχουν εκφράσει δημόσια την έντονη αντίθεσή τους.
Τι και αν για την μετατροπή του υγροποιημένου φυσικού σε αέρια μορφή χρησιμοποιούνται τεράστιες ποσότητες θαλασσινού νερού ως πηγή θερμότητας. Το νερό που απορρίπτεται στην θάλασσα είναι πιο ψυχρό από το κανονικό θαλασσινό νερό. Η απορρόφηση και η μετέπειτα απόρριψη τεράστιου όγκου του θαλασσινού νερού σε ημερήσια βάση, επηρεάζει τη θαλάσσια ζωή θανατώνοντας ότι περιφέρεται δίπλα. Επιπλέον, η απόρριψη του ψυγμένου και του χημικά επεξεργασμένου θαλασσινού νερού επηρεάζουν τη θαλάσσια ζωή και την ποιότητα των υδάτων.
Όσο για την θάλασσα εγκατάστασης;
Όποιος κάνει συνειρμούς για Κορινθιακό ή Σαρωνικό κόλπο που είναι πολύ κοντά στις σχεδιαζόμενες ενεργειακές εγκαταστάσεις των δύο επενδυτών, είναι υπανάπτυκτος κοντόφθαλμος και χωρίς όραμα για τις περιοχές μας.
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ….
Ο Ιθαγενής
Από symparataxi.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου