Σε τι χρησιμεύουν στην προάσπιση της υγείας οι Διοικητές, ακόμα βέβαια δεν έχουμε καταλάβει.
Διοικητές για γέλια και για … κλάματα
Τηλεμαϊντανός στη Διοίκηση του «Ελπίς»
Η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» ήδη τείνει να κατακτήσει τον τίτλο του πιο σύντομου ανέκδοτου! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρήκε έναν τρόπο να μας διασκεδάσει, σε αυτές τις δύσκολες ώρες...
Πέρα όμως από αστεία και ανέκδοτα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες και εργαζόμενοι έχουν υποστεί τις παρενέργειες των πολυδιαφημισμένων «προσόντων», «βιογραφικών» και μεταπτυχιακών.
Στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα οι δυσλειτουργίες είναι απίστευτες, όμως τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν η Δημόσια Υγεία γίνεται κι αυτή «Πειραματόζωο»
Οι επιλογές της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Mαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων της Αττικής, προκάλεσαν απορίες, ερωτήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις γέλια και σε άλλες την οργή!
Αναφέρουμε ενδεικτικά:
Προφανώς η υπουργός είναι φαν της γνωστής ταινίας «Δεσποινίς Διευθυντής». Σε ανάμνηση του «Ναυαρχούκου» έβαλε διοικητή στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό τον απόστρατο Σμήναρχο Μιχάλη Θεοδώρου. Προφανώς θεωρεί τους ασθενείς «σμήνος» ή... … νεοσύλλεκτους!
Στο Αμαλία Φλέμινγκ, θεωρώντας ότι αφού δεν έχουμε τα Σοβιέτ, μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον τον εξηλεκτρισμό, έβαλε διοικητή τον Ηλεκτρολόγο – Μηχανολόγο Νίκο Θωμόπουλο
Στην Πολυκλινική το Δικηγόρο Παντελή Αμούργη. Ίσως για να μην κάνουν αγωγές οι ασθενείς;
Στο Οφθαλμιατρείο προτίμησε μια οικονομολόγο, τη Βαρβάρα Μαϊσόγλου.
Για το Δαφνί βρέθηκε ο κατάλληλος διοικητής με το εμβληματικό όνομα Γιώργος Παπαδόπουλος που είναι αρχιτέκτονας μηχανικός. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη σχέση αρχιτεκτονικής και ψυχικών νοσημάτων…
Στον Ερυθρό Σταυρό ο νέος διοικητής Λάζαρος Λωτίδης είναι δικηγόρος και πρώην υφυπουργός.
Στο Ασκληπιείο της Βούλας, επειδή είναι κοντά στη θάλασσα προτίμησαν τον Αλέξανδρο Καρκατζό, ναυπηγό (!!!)
Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού προτιμήθηκε ένας χημικός μηχανικός, ο Θανάσης Μπίνης.
Για τελευταίο και καλύτερο φυλάξαμε το Θεόδωρο Γιάνναρο που ορίστηκε ως διοικητής στο Νοσοκομείο Ελπίς. Για τον συγκεκριμένο κύριο, έχουν υπάρξει δεκάδες καταγγελίες στο παρελθόν, αφού παρανόμως εμφανίζεται ως διαιτολόγος στη Στεφανίδου και άλλες ….ποιοτικές τηλεοπτικές εκπομπές
Ο Μανώλης Μανωλαράκης, πρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, έστειλε επιστολή για το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό:
«…Ο κ. Γιάνναρος, γνωστός τηλεοπτικός μαϊντανός από τις 3/3/2010 είναι διοικητής σε ένα από τα σημαντικότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας, το νοσοκομείο Ελπίς.
Πέρα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις show παρουσιάζει πλούσια «αρθρογραφία» για κάθε σχεδόν θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς (ενδεικτική σας επισυνάπτεται από πολιτική έως και την φαλάκρα).
Παράλληλα δε αυτοχαρακτηρίζεται πυρηνικός, μοριακός βιολόγος με ειδίκευση στον μεταβολισμό και εξασκεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ και αντίθετα σε κάθε υπάρχουσα νομολογία το επάγγελμα του διαιτολόγου…
….Πόσο σιγουριά μπορεί να νοιώθει κανείς όταν την διοίκηση ενός νοσοκομείου, με πολλά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, αναλαμβάνει κάποιος που το μοναδικό του επίτευγμα είναι η διαρκής τηλεοπτική προβολή; Ακόμα τον θυμόμαστε με την άσπρη ποδιά να κάνει πειράματα σε εκπομπές του κ. Ευαγγελάτου, να παριστάνει τον διαιτολόγο μπροστά από τελάρα μαναβικής στην εκπομπή της κ. Στεφανίδου και να αγορεύει σαν δημόσιος κατήγορος στην Ζούγκλα του κ. Τριανταφυλλόπουλου…»
Δεν έχει δίκιο ο πρόεδρος. Δεν είναι και λίγα αυτά τα προσόντα! Μπορεί να τους πήρε μήνες, όμως στο τέλος διάλεξαν σωστά και κυρίως… αξιοκρατικά!
Κώστας Στοφόρος
ΥΓ Μήπως; Λέω μήπως θέλουν με αυτό τον τρόπο να μας σπρώξουν σε ιδιωτικές κλινικές; Λέω….
Από Ημερολόγιο ενός Πατέρα
Κύριοι,
ΑπάντησηΔιαγραφήτο opengov.gr ειναι η μεγαλύτερη απάτη που μπορεί να υπάρξει, και αυτό διότι νομιμοποιούνται μεσω διαδικτύου ενα σωρό διορισμοί ημετέρων. Στο κάτω κάτω κανείς δεν θα κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ εαν διόριζε τις κεφαλές των Υπουργείων και των ΔΕΚΟ με κομματικά κριτήρια. Για ποιό λόγο παίζουν με τις ελπίδες εκατοντάδων αναγνωρισμένων επαγγελματιών που τους διασύρουν στο Ιντερνετ?. Οπου ναναι τελειώνει η τετραετία (σικ).
Την τετραετία κάποιος δεν θα την βγάλει, είτε εμείς, είτε αυτοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Γιατί, τι δουλειά είχε ο "δασκαλάκος" να μπει στο νοσοκομείο Άμφισσας;
ΑπάντησηΔιαγραφή(Ούτε καν Πανεπιστήμιο δεν ήταν όταν τελείωσε την σχολή, μια απλή Ακαδημία)
Δεν θα πω πολλά... Ρωτήστε τους πρώην μαθητές του τι γνώμη έχουν για τον δάσκαλο Κάππο.
Δεν περιμέναμε την "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" για να καταλάβουμε ότι στις καρέκλες κάθονται άνθρωποι ασχέτου ειδικότητας και αμφιβόλου ικανότητας.
Αν ο κόσμος ειχε άλλη νοοτροπία ολοι αυτοί που προτείνονται θα ήταν ήδη στις θεσεις τους εδω και χρονια και δεν θα αλλαζαν με την εκαστοτε κυβερνηση. Θα υπηρχε εργο, όπως γινεται στο εξωτερικό (πχ.η διοίκηση ενος γερμανικού νοσοκομειου παραμενει στην θεση της ανεξαρτητως εκλογών)και δεν θα είχαμε φτασει σε αυτα τα χαλια. Ομως εχουμε φτασει να θεωρουμε πως το φακελλακι ειναι φυσιολογικο στους γιατρούς, τη διαφθορα αποδεκτη, και γι αυτο έχουμε τους πολιτικούς που μας αξιζουν, δηλαδή γόνους άλλων πολιτικών που δεν εχουν δουλεψει ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαπαδόπουλος
ΑπάντησηΔιαγραφή