ΑΜΦΙΣΣΑ (Της απεσταλμένης μας Παντίας ΚΑΖΑΝΤΖΗ).--
Αρση του απορρήτου των επικοινωνιών μεταξύ των μαρτύρων Δ. Μηνούδη και Αντας Τζορμπατζιούδη - για τα σταθερά και κινητά τους τηλέφωνα, και για χρονικό διάστημα 6 μηνών πριν και 6 μηνών μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου - ζήτησε χθες ο εισαγγελέας του δικαστηρίου στη δίκη που διεξάγεται στην Αμφισσα. Ο εισαγγελέας προχώρησε σε αυτή την απόφαση ύστερα από τη χθεσινή κατάθεση του αστυνομικού Δ. Μηνούδη, ο οποίος υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων, οι οποίες δημιούργησαν, τουλάχιστον, ερωτηματικά για την εμπλοκή και τα ...κίνητρα του ιδίου και της Τζορμπατζιούδη στην υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού μαθητή.
Στην υπόθεση, ο αστυνομικός Δ. Μηνούδης ενεπλάκη ως προανακριτικός υπάλληλος, ενώ, όπως έχει κατατεθεί, η Αντα Τζορμπατζιούδη, μέσω του κινητού του Μηνούδη, καθοδηγούσε τον τότε επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κ. Κουζέλη, για το πού είχε πέσει νεκρός ο 15χρονος μαθητής. Τη συγκεκριμένη μάρτυρα, ο Δ. Μηνούδης είπε πως τη γνώριζε από υγειονομικό έλεγχο που είχε διεξάγει στο κυλικείο σχολείου των Εξαρχείων κι από τότε είχε καταχωρημένο το τηλέφωνό της στο προσωπικό του κινητό (όπως έκανε και με άλλο κόσμο στην περιοχή των Εξαρχείων, γιατί ήταν κάτι σαν αστυνόμος της γειτονιάς). Στον, τότε, όμως, προϊστάμενό του Κ. Κουζέλη, είχε πει ότι έψαξε στο αρχείο του Τμήματος Εξαρχείων και βρήκε τα στοιχεία της... Το ερωτηματικό της σχέσης Μηνούδη - Τζορμπατζιούδη ενδεχομένως να διευκρινιστεί μετά την εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου έχει μηνύσει την Τζορμπατζιούδη για ψευδορκία.
Ο αστυνόμος Μηνούδης, στη χτεσινή του κατάθεση στο δικαστήριο, επανέλαβε πως για την υπόθεση γνωρίζει μόνον ό,τι αφορά στο σκέλος της αυτοψίας που διενέργησε στο περιπολικό των δύο κατηγορουμένων, αφού αυτό είχε μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Αξιοπερίεργο, πάντως, είναι ότι του ανατέθηκε να ενεργήσει ως προανακριτικός υπάλληλος στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ήταν συνάδελφοί του στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων. Αν και κατέθεσε πως ο ίδιος ούτε είδε ούτε άκουσε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Αλ. Γρηγορόπουλος (μιλούσε, λέει, εκείνη την τραγική βραδιά, μόνο με τον προϊστάμενό του και είχε μόνο απ' αυτόν ενημέρωση), εντούτοις, αναφερόμενος στην υπόθεση, χρησιμοποίησε όρους όπως «περιστατικό», «συμβάν», «συμπλοκή», για να περιγράψει ένα γεγονός που ουδείς αμφιβάλλει (ούτε το κατηγορητήριο) πως είναι δολοφονία. Στις επίμονες μάλιστα ερωτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Ν. Κωνσταντόπουλου και Ζ. Κωνσταντοπούλου, απάντησε ότι συμβάν και συμπλοκή είναι το ίδιο πράγμα. Δήλωσε, όμως, ότι δε γνωρίζει πως προσφέρονται αθωωτικές υπηρεσίες στους κατηγορούμενους εφόσον σε έκθεση πραγματογνωμοσύνης η εν λόγω δολοφονία καταγράφεται με τον όρο «συμπλοκή».
Από Ριζοσπάστη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου