Διά..πάσα ενδεχόμενον , που λέμε , σας δείχνουμε και πως...γίνεται το..χειροποίητο φύλλο , έτσι γιά να το ..φτιάξετε , είναι πολύ-πολύ..απλό , δοκιμάστε......
1/2 ΄φύλλο γιά πίτες , αν και καλύτερα θάταν ν' ανοίξετε σπιτικό , χειροποίητο .
5-6 μεγάλες πατάτες .
1 ματσάκι άνιθο .
1 μικρό κρεμμύδι .
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο ( χωρίς ορυκτέλαιο...)...1 κουταλιά της σούπας αλεύρι .
αλάτι , πιπέρι και ένα μέτριο ταψί .
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η .
Βράζετε τις πατάτες και τις λυώνετε , όπως περίπου γιά τον πουρέ , ψιλοκόβετε τον άνιθο , τρίβετε και το κρεμμύδι , τα ανακατέβετε με τις πατάτες , ρίχνετε το αλάτι , το πιπέρι , το αλεύρι και δουλεύετε να γίνει σωστή ανάμειξη .
Λαδώνετε ( ..γίνεται δουλειά στην Ελλάδα χωρίς..λάδωμα ; )το ταψί , που όπως είπαμε είναι μέτριο σε μέγεθος , στρώνετε το φύλλο , απλώνεται τη γέμιση , μπορείτε να βάλετε δυό τρία φύλλα με γέμιση ανάμεσά τους , πάντα όμως..λαδωμένα , λαδώνετε και το πάνω φύλλο και την ψήνετε γιά 40-45 λεπτά στο φούρνο σας στους 200 βαθμούς .
Με την ίδια βασική συνταγή , αλλά με την προσθήκη τριμμένου τυριού , 250-300 γραμμάρια , και αν θέλετε και λίγο γάλα και βούτυρο ( προαιρετικά πάντα ) , η πίτα μας γίνεται πιό...νόστιμη αλλά φυσικά παύει να είναι..νηστίσιμη .
Εμείς πάντως , όπως κι' αν αποφασίσετε να τη φτιάξετε , σας ευχόμαστε ..πολλή επιτυχία και καλοφάγοτη .
Από lidoriki.com
ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ανηθο μεσα και λιγο μοσχοκαρυδο πολύ λίγο ανάλογα την ποσότητα πατάτας που έχετε. γίνεται θείκη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες οι συνταγές σας,πολύ εύκολες και πολύ νόστιμες!!!Καλή σαρακοστή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή