Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ελαιολύματα ξανά στο ρέμα στη Σκίτσα!!!!!!!!! στην Ιτέα

Ρέμα ΣκίτσαςΑναγνώστες μας στείλανε μία πολύ σοβαρή καταγγελία για το ρέμα της Σκίτσας στην Ιτέα.
Εμπλέκει εργοστασιάρχη της περιοχής και τον Δήμο Ιτέας και μας θυμίζει τις διαπιστώσεις του αντινομάρχη Φωκίδας Ιντέρνου στην πρόσφατη πλημμύρα που παραδεχόταν την ύπαρξη αυτών των λυμάτων.

Η απόλυτη ξεφτίλα συνεχίζεται.
Λίγο καιρό μετά την αηδιαστική εικόνα ντροπής που παρουσίαζε όλη η παραλία της Ιτέας εξαιτίας των τόνων απορριμάτων απ' τις παράνομες χωματερές που κατέβασε η Σκίτσα μετά από νεροποντή, αυτή τη φορά ελαιολύματα (ξανα)κατέβηκαν μετά απ' τη χθεσινή βροχή μέχρι τη θάλασσα.
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα τελευταία χρόνια γνωστό εργοστάσιο συσκευασίας ελιών, ...ρίχνει με την πρώτη ευκαιρία (όταν βρέξει και κατεβούν νερά) τα λύματά του στο ποτάμι και κατ' επέκταση στον κόλπο της Ιτιάς!!!!!
Το εν λόγω εργοστάσιο τα παλιότερα χρόνια χρησιμοποιούσε υπόγειο σωλήνα που κατέληγε στη θάλασσα για να ρίχνει τα λύματά του, όμως αργότερα έκλεισε, ενώ κι ο σωλήνας αχρηστεύθηκε με τα χρόνια.Τα τελευταία χρόνια το εργοστάσιο ξανάνοιξε υπό νέα διεύθυνση και η τακτική του νέου ιδιοκτήτη είναι να ρίχνει τα λύματα κατευθείαν στο ποτάμι!!!
Η αντίδραση των υπεύθυνων αρχών, αν και γνωρίζουν το έγκλημα μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες, όχι μόνο αδρανούν και αποποιούνται των ευθυνών τους ρίχνοντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλο(Δήμος, Νομαρχία, Λιμενικό, Αστυνομία, Αγροφυλακή), αλλά πολλές φορές το συγκαλύπτουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως χθες ενώ υπήρχε συνεργείο του Δήμου που εκτελούσε άλλο έργο κοντά στις εκβολές του ρέματος, όταν διαπίστωσε το πρόβλημα, έκανε διαπλάτυνση της εκβολής με τα μηχανήματά του για να φύγει πιο γρήγορα η μούργα και να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος!!!!!!!!
Τέλος θα 'θελα να σημειώσω πως το αποκορύφωμα του θράσους του εργοστασιάρχη είναι πως κάθε φορά που το εργοστάσιό του ρίχνει λύματα, πηγαίνει στις εκβολές του ρέματος για επιθεώρηση!!!!!!!Έτσι έπραξε και σήμερα, καθώς προφανώς γνώριζε πως είχε προηγηθεί η ευεργετική γι' αυτόν παρέμβαση του συνεργείου του Δήμου.
Υπάρχει τελικά κάποιο όριο σ' αυτή την ξεφτίλα;

ένας εξαιρετικά οργισμένος Ιτιώτης

19 σχόλια:

  1. Το περιστατικο εγινε χθες...
    και δεν υπαρχει θρασος απο μερους του,αλλα ανοχη απο τις αρμοδιες υπηρεσιες,εαν αυτοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους ,μια φωτογραφια με τον κυριο αυτο σε αναρτηση στο ιτεανετ,ή στο Α.Τ. οποτε κινηται
    αυτεπαγγελτη διαδικασια για ρυπανση.
    Υ.Γ
    ξεχαστε το,Ελλαδα βρισκομαστε,εκανα λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσίευσε το πιο απ΄έξω απ΄έξω το όνομα, εκτός και αν το κάνεις επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.....
    Ηθελα να ξερω,εχουν οι παρανομουντες
    δικαιωματα και δεν εχουν οι θιγομενοι,ολος ο κοσμος αγανακτισμενος ειναι....αμαν πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατι απερριφθη το δικο μου σχολιο με αναφορα στο παραπανω ονομα,αφου τωρα δημοσιοποιηται ?
    Δεν διεκδικω αποκλειστικοτητα....ο κοσμος τοχει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι,any way.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...για να μην παει κανεις για μπάνιο δίπλα ,στον κουμπαρο του, το καλοκαιρι και να δεις αμα τον αφήσουν να ξαναρίξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα ξεπίκρισαν οι ελιές τώρα τα χύνουν τα νερά.
    Κάτι μου λέει όμως, οτι δεν άδειασαν όλες οι δεξαμενές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πάει άμεσα θέση το Δ.Σ. Ιτέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν πρόκειται κανένας να ενδιαφερθεί παρά την όλη δημοσιότητα πυο δίνετε. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Αλήθεια ο κύριος εργοστασιάρχης τα στέλνει τα παιδιά του για μπάνια στο Ξενία το καλοκαίρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν κοιτάξετε απο το Google Earth την κοίτη του ποταμού, μόνο ένα εργοστάσιο με ελιές υπάρχει στην κοίτη του ρέματος της Σκίτσας.
    Κανένας είτε δήμαρχος είτε Νομάρχης δεν βλέπει τίποτα;
    Αν είναι έτσι αντί για Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες μας, ας ανεβάσουμε καφέ - μαύρο, στο χρώμα των ρεμάτων που βρωμίζουν την θάλασσά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ανωνυμο 10 Μαρτίου 2010 11:15 .μ.

    Και βεβαια ο ιδιος με την οικογενεια του και με ατομα τις ιδιας δραστηριοτητας κανουν μπανιο το καλοκαιρι στο Nafsika Beach ,αλλα δεν εχει σημασια , απο τον Μαρτιο μεχρι Ιουνιο - Ιουλιο με κανα δυο βοριαδες ολα πηγαινουν κατα Πελοποννησο μερια , τωρα τι κανεις,αλλωστε τι ειναι σαλαμουρα ...αλατι , νερο αντε και λιγος χυμος απο ελια,αυτο ειναι το σκεπτικο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ" ΤΙ ΕΙΝΑ Η ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ ? ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΟ ΥΓΡΟ ΔΙΑΛΥΜΑ, ΑΠΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΙΟΤΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΜΑΣ ΕΥΡΓΕΤΗ.....ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ" ΑΓΗΣ ΧΙΟΝΗΣ ΠΑΦ-ΠΟΥΦ ΚΑΙ ΠΟΥΛ-ΜΟΥΡ COMPANIES"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τους συσκευαστές ελιών!!Προφανώς οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες του κ.. διότι δεν εξηγείται μετά από τόσα χρόνια επιδοτήσεων ,εγγυήσεων , δανεικών και μη επιστραφέντων να παρουσιάζουν αυτοί την κατάσταση.Η κουλτούρα τους και η δράση τους αναλώνεται σε SUV ,Fish Boat η yachts κτλ.Kαι εδώ είναι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης του κράτους και της διοίκησης με τους ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς.Δεν μπορεί να παίρνεις χαριστικά με ειδική ρύθμιση 2,5 εκατομυρία ευρώ και να μην φτιάχνεις ούτε τη στοιχειώδη υποδομή της μονάδας σου!Δεν είναι κατακριταίο να κυκλοφορείς ούτε με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα ,ούτε με σκάφη αλλά κάντο από τα κέρδη σου και όχι από τις επιδοτήσεις με τα χρήματα του απλού φορολογούμενου πολίτη!Και μετά ζητάνε όλοι τους να πληρώσει το μάρμαρο ο μέσος μισθωτός!Ελλάδα παντού μας πληγώνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε ανώνυμε 12:23
    θα διαγραφεί το σχόλιό σου, προσπάθησε να το ξαναγράψεις χωρίς χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου δεν θέλουμε να χαλάσουμε αυτό που έχουμε φτιάξει.
    Οι χαρακτηρισμοί όταν γίνονται μέσα απο την σελίδα, δημιουργούν άσχημο κλίμα για το άτομο αυτό, αλλά και για την ίδια την σελίδα .
    Δεν είναι σωστό να χάνουμε το δίκιο μας χρησιμοποιώντας κάποιους χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε κανενα αλλο Blog δεν γινεται λογοκρισια , τα σχολια αναπαραγωνται αυτοματα και χωρις περικοπες ,και, οι χαρακτηρισμοι δεν ειναι υβρεις.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προσοχή η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για σχόλια που τυχόν γίνονται.
    Συ ειπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή