Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για την ακύρωση της με αριθ. 1038460/2439/Β0010 κοινής αποφάσεως των υφυπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α' βαθμού.
Ο ΔΣΑ αναφέρει στην αίτησή του στο ΣτΕ ότι ... αιγιαλός και η παραλία είναι κοινόχρηστα πράγματα εκτός συναλλαγής, όπως προκύπτει από τα άρθρα 966-970 του Αστικού Κώδικα και το ν. 2971/2001 περί αιγιαλού και παραλίας και ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. Συνέπεια του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών προς τις ζώνες αυτές και η ακώλυτη χρήση τους, αλλά και η απαγόρευση της αποκλειστικής χρήσης τους μόνο από περιορισμένο αριθμό πολιτών.
Η προσβαλλόμενη όμως υπουργική απόφαση, σημειώνει ο ΔΣΑ, "περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες είτε δεν βρίσκουν έρεισμα στο ν. 2971/2001 είτε αντιβαίνουν προς τις υποχρεώσεις που αυτός επιβάλλει, ιδίως επειδή δεν διασφαλίζουν τη διατήρηση των παραχωρούμενων χώρων ως κοινοχρήστων, δεν προβλέπουν την προστασία τους ως ευπαθή οικοσυστήματα και αναιρούν τον κύριο προορισμό τους, που είναι το δικαίωμα της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβαση των πολιτών προς αυτές, δικαίωμα το οποίο θέτουν τελικά υπό την αίρεση την ικανοποίησης οικονομικών δικαιωμάτων πρωτίστως".
Ειδικότερα, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι εκτός εξουσιοδοτήσεως είναι και η διάταξη της υπουργικής απόφασης, με την οποία οι αρμόδιοι υπουργοί εγκρίνουν, την οποιαδήποτε περαιτέρω μεταβίβαση της απλής χρήσης από τους ΟΤΑ σε οποιονδήποτε τρίτο.
Η διαχείριση όμως των εν λόγω κοινοχρήστων πραγμάτων, αναφέρει ο ΔΣΑ, "ανήκει στον πυρήνα της κρατικής εξουσίας, αφού η παραχώρηση αυτή έχει ως άμεση και αναγκαία συνέπεια την ευθεία επέμβαση στο δικαίωμα των τρίτων προς ακώλυτη χρήση του κοινοχρήστου πράγματος".
Στο πλαίσιο αυτό -καταλήγει ο ΔΣΑ- είναι "ανεπίτρεπτη η μεταβίβαση της αρμοδιότητας από τους υπουργούς στους ΟΤΑ για περαιτέρω μεταβίβαση χρήσης σε τρίτους καθώς πλέον δεν θα διενεργείται κανένας έλεγχος από το κράτος, που έχει κατά το Σύνταγμα και τους νόμους την αρμοδιότητα για τη διαχείριση και την προστασία των εν λόγω κοινοχρήστων αγαθών".
Από Ναυτεμπορική
Σελίδες
▼
Σάββατο 27 Ιουνίου 2009
ANAΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ
Έκπληξη με πολλά ερωτηματικά προκαλεί η παραδοχή του αντιπροέδρου της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων Φθιώτιδας, Παναγιώτη Σπαθούλα στον STAR fm, ότι τόσο η τοπική ένωση όσο και το νομαρχιακό συμβούλιο γνωμοδότησαν θετικά στο χωροταξικό περί βιομηχανικής δραστηριότητας στην Οίτη, τη Στυλίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές natura του νομού. Η αποκάλυψη αυτή ήρθε στο φως με αφορμή προσφυγή ακύρωσης του εν λόγω χωροταξικού σχεδίου προς το Συμβούλιο υης Επικρατείας που υπέγραψαν εφτά κάτοικοι από τη Φθιώτιδα.
Η προσφυγή των κατοίκων:...
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ
1. Θεοχάρη Αθανασίου του Ιωάννη, κατοίκου Κοινότητας Παύλιανης, νομού Φθιώτιδας
2. Γερονικολού Ελένης του Νικολάου, κατοίκου Κοινότητας Παύλιανης, νομού Φθιώτιδας
3. Αναστασίου Κωνσταντίνου του Ιωάννη, κατοίκου Κοινότητας Παύλιανης, νομού Φθιώτιδας
4. Σταμέλλου Στέφανου του Ελευθερίου, κατοίκου Λαμίας Φθιώτιδας, οδός Πλούτωνος 1
5.Οικονόμου Νικήτα του Δημητρίου, κατοίκου Κομποτάδων, Δήμου Υπάτης, νομού Φθιώτιδας
6. Αποστολόπουλου Κωνσταντίνου του Νικολάου, κατοίκου Κομποτάδων, Δήμου Υπάτης, νομού Φθιώτιδας
7. Σγάγια Ιωάννη του Ανδρέα, κατοίκου Κουμαριτσίου, Δήμου Γοργοποτάμου, νομού Φθιώτιδας.
ΚΑΤΑ
των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών,Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας-Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
Της 11508 /2009 κοινής αποφάσεως τούτων με θέμα "έγκριση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τη βιομηχανία και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού" (ΦΕΚ ΑΑΠ 13.4.2009, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 24.4.2009).
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η προσβαλλομένη κατ’ουσίαν μετατρέπει την ευρύτερη περιοχή τού νομού Φθιώτιδας σε ζώνη εξορύξεως και επεξεργασίας βωξίτη και άλλων μεταλλευμάτων, καταστρέφει αρχαιολογικούς χώρους , δάση-δασικές εκτάσεις και εθνικούς δρυμούς, περιοχές NATURA και SPA, Ιαματικές Πηγές, παράκτιες εκτάσεις και ρυπαίνει ανεπανόρθωτα τον Ευβοϊκό και τον Μαλιακό κόλπο. Βάσει των ρυθμίσεών της επεκτείνεται η βιομηχανική ζώνη της Αττικοβοιωτίας στο σύνολο σχεδόν των νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, και Φωκίδας με τραγικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Συγκεκριμένως, όπως προκύπτει από το Παράρτημα ΙΙ, προβλέπονται 4.500 στρέμματα νέων οργανωμένων υποδοχέων της βιομηχανίας στη Στερεά Ελλάδα (νομοί Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας} μη συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα διατεθούν για εξορυκτικές δραστηριότητες.
Όπως προκύπτει από το κείμενο του Παραρτήματος Ι, χωροθετούνται λάθρα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης (περιοχή ΝΑTURA και SPA με Ιαματικές πηγές στην Υπάτη και στην Παλαιοβράχα }μεταλεία βωξίτη. Η ένταση της εκμετάλλευσης είναι τέτοια ώστε χωροθετείται παρακείμενη υπερμεγέθης βιομηχανική περιοχή για να καλύψει τις σχετικές μεταποιητικές δραστηριότητες.
΄Οπως προβλέπει το διάγραμμα 1 χωροθετούνται:
α) νέος πόλος βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην περιοχή Λαμίας η οποία καταλαμβάνει στα νότια μεγάλο τμήμα του πυκνού δάσους στις ανατολικές πλαγιές του όρους Καλλίδρομο κατά μήκος της νέας Εθνική οδού, στα βόρεια τμήμα του όρους ¨Οθρυς και στο κέντρο τμήμα του υδροβιότοπου των εκβολών του Σπερχειού (περιοχή ΝΑTURA και SPA}. Ο πόλος αυτός επηρεάζει τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών και τις Ιαματικές πηγές στα Καμμένα Βούρλα, στο Καλλίδρομο-Ψωρονέρι και στις Θερμοπύλες.
Συμφώνως με το κείμενο του Παραρτήματος Ι
α1) στη Στυλίδα προβλέπονται εγκαταστάσεις επεξεργασίας βωξίτη, αλλά όπως φαίνεται καθαρά ο πόλος θα φιλοξενήσει τέτοιες δραστηριότητες στο σύνολο της
α2) Ο πόλος της Λαμίας προβλέπεται να συνδεθεί μελλοντικώς τον πόλο Λιβαδιάς-Ορχομενού.
β) Επέκταση του πόλου Λάρυμνας με κύρια έμφαση στην εξόρυξη στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδιάς-Ορχομενού Βοιωτίας συμπεριλαμβανομένου και του όρους Ελικών .
γ) Καθιέρωση ευρείας περιοχής στηρίξεως μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, οι οποίες λάθρα χωροθετούνται σε τμήμα από τα Βαρδούσια, την Γκιώνα, τον Παρνασσό και τμήμα του Ελικώνα . (συμπεριλαμβανομένων και των Δελφών).
Κατά το άρθρο 5 παρ.2β της προσβαλλομένης επιτρέπεται η χωροθέτηση δραστηριοτήτων με χωροθετική εξάρτηση από πρώτες ύλες προερχόμενες από εξόρυξη σε χωροθετημένα μεταλλεία ή λατομεία.
Όπως προκύπτει από το παράρτημα Ι προβλέπεται :
α) Νέα εστία μεταποιητικών δρασηριοτήτων παραλλήλως με τη μελλοντική ανάπτυξη εκμεταλλεύσεωςς εντοπισμένων μεταλλούχων κοιτασμάτων σε όλη την περιοχή της Λοκρίδας με τρόπο ώστε να ενώνονται οι δύο πόλοι.
β) Μικρότεροι οργανωμένοι υποδοχείς στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αταλάντης και Οπουντίων για εξυπηρέτηση της ζητήσεως από την εκτόνωση των Οινοφύτων , καθώς και στην ευρύτερη περιοχή Λοκρίδας-Τιθορέας.
γ) Βιομηχανικές δραστηριότητες σε άμεση επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο (παρ3 του άρθρου 5), οι οποίες μπορούν να έχουν ίδιες λιμενικές εγκαταστάσεις και στις οποίες επεκτείνονται οι διατάξεις περί παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας που προβλέπει για τις ΒΕΠΕ ο ν.2545/97, ακόμη και κι όταν πρόκειται για περιοχές NATURA 2000, εκτός των οικοτόπων κοινοτικής προτεραιότητας .
ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
1.Οι περιοχές εξορύξεως, κλάδος με τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έχουν χωροθετηθεί λάθρα και οι επιπτώσεις τους δεν έχουν εκτιμηθεί από τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία ως εκ τούτου, μη έχουσα νομίμως εγκριθεί, καθιστά την βαλλομένην ακυρωτέαν.
2.Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση δραστηριοτήτων με χωροθετική εξάρτηση από πρώτες ύλες προερχόμενες από εξόρυξη σε δάση και δασικές εκτάσεις, όταν δεν είναι τεχνικοοικονομικά πρόσφορη ή εφικτή η εγκατάσταση εκτός των περιοχών αυτών {άρθ. 5 παρ.2β, παρ/τημα Ι και διαγραμμα Ι} και ως εκ τούτου αντίκειται στο άρθρο 24 παρ 1 του Συντάγματος
3. Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση δραστηριοτήτων με χωροθετική εξάρτηση από πρώτες ύλες προερχόμενες από εξόρυξη σε περιοχές NATURA 2000, εκτός των οικοτόπων κοινοτικής προτεραιότητας {άρθ. 5 παρ2β, παρ/τημα Ι και διαγραμμα Ι} και ως εκ τούτου αντίκειται στην κοινοτική οδηγία 92/43 άρθρο 6 και στην 79/409 ομοίαν
4. Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση εξορυκτικών και βιομηχανικών δρασηριοτήτων στην Οίτη και στο Δέλτα του Σπερχειού που είναι περιοχές SPA κατά παράβασιν και της οδηγίας 79/409
5.. Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση εξορυκτικών και βιομηχανικών δρασηριοτήτων σε πεδινές περιοχές της Λοκρίδας και της Τιθορέας, οι οποίες είναι γεωργικές γαίες υψηλής παραγωγικότητας παραβιάζουσα το άρθ. 24 παρ.1 του Συντάγματος ( ΣτΕ 3181-4/04, 3489,2675/01, 3698/00, 4815/98, 5527/96, 5354-5/95, 865/93, 1093/88, ΠΕ 250/03, 381/02, 134/02, 61/98 ).
Επειδή λοιπόν η βαλλομένη είναι διά τους λόγους τούτους και τους προστεθησομένους ακυρωτέα
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Την ακύρωση , το παράβολο και την δαπάνην
Αθήναι, 23.6.2009
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Έκπληξη με πολλά ερωτηματικά προκαλεί η παραδοχή του αντιπροέδρου της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων Φθιώτιδας, Παναγιώτη Σπαθούλα στον STAR fm, ότι τόσο η τοπική ένωση όσο και το νομαρχιακό συμβούλιο γνωμοδότησαν θετικά στο χωροταξικό περί βιομηχανικής δραστηριότητας στην Οίτη, τη Στυλίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές natura του νομού. Η αποκάλυψη αυτή ήρθε στο φως με αφορμή προσφυγή ακύρωσης του εν λόγω χωροταξικού σχεδίου προς το Συμβούλιο υης Επικρατείας που υπέγραψαν εφτά κάτοικοι από τη Φθιώτιδα.
Η προσφυγή των κατοίκων:...
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ
1. Θεοχάρη Αθανασίου του Ιωάννη, κατοίκου Κοινότητας Παύλιανης, νομού Φθιώτιδας
2. Γερονικολού Ελένης του Νικολάου, κατοίκου Κοινότητας Παύλιανης, νομού Φθιώτιδας
3. Αναστασίου Κωνσταντίνου του Ιωάννη, κατοίκου Κοινότητας Παύλιανης, νομού Φθιώτιδας
4. Σταμέλλου Στέφανου του Ελευθερίου, κατοίκου Λαμίας Φθιώτιδας, οδός Πλούτωνος 1
5.Οικονόμου Νικήτα του Δημητρίου, κατοίκου Κομποτάδων, Δήμου Υπάτης, νομού Φθιώτιδας
6. Αποστολόπουλου Κωνσταντίνου του Νικολάου, κατοίκου Κομποτάδων, Δήμου Υπάτης, νομού Φθιώτιδας
7. Σγάγια Ιωάννη του Ανδρέα, κατοίκου Κουμαριτσίου, Δήμου Γοργοποτάμου, νομού Φθιώτιδας.
ΚΑΤΑ
των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών,Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας-Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
Της 11508 /2009 κοινής αποφάσεως τούτων με θέμα "έγκριση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τη βιομηχανία και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού" (ΦΕΚ ΑΑΠ 13.4.2009, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 24.4.2009).
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η προσβαλλομένη κατ’ουσίαν μετατρέπει την ευρύτερη περιοχή τού νομού Φθιώτιδας σε ζώνη εξορύξεως και επεξεργασίας βωξίτη και άλλων μεταλλευμάτων, καταστρέφει αρχαιολογικούς χώρους , δάση-δασικές εκτάσεις και εθνικούς δρυμούς, περιοχές NATURA και SPA, Ιαματικές Πηγές, παράκτιες εκτάσεις και ρυπαίνει ανεπανόρθωτα τον Ευβοϊκό και τον Μαλιακό κόλπο. Βάσει των ρυθμίσεών της επεκτείνεται η βιομηχανική ζώνη της Αττικοβοιωτίας στο σύνολο σχεδόν των νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, και Φωκίδας με τραγικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Συγκεκριμένως, όπως προκύπτει από το Παράρτημα ΙΙ, προβλέπονται 4.500 στρέμματα νέων οργανωμένων υποδοχέων της βιομηχανίας στη Στερεά Ελλάδα (νομοί Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας} μη συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα διατεθούν για εξορυκτικές δραστηριότητες.
Όπως προκύπτει από το κείμενο του Παραρτήματος Ι, χωροθετούνται λάθρα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης (περιοχή ΝΑTURA και SPA με Ιαματικές πηγές στην Υπάτη και στην Παλαιοβράχα }μεταλεία βωξίτη. Η ένταση της εκμετάλλευσης είναι τέτοια ώστε χωροθετείται παρακείμενη υπερμεγέθης βιομηχανική περιοχή για να καλύψει τις σχετικές μεταποιητικές δραστηριότητες.
΄Οπως προβλέπει το διάγραμμα 1 χωροθετούνται:
α) νέος πόλος βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην περιοχή Λαμίας η οποία καταλαμβάνει στα νότια μεγάλο τμήμα του πυκνού δάσους στις ανατολικές πλαγιές του όρους Καλλίδρομο κατά μήκος της νέας Εθνική οδού, στα βόρεια τμήμα του όρους ¨Οθρυς και στο κέντρο τμήμα του υδροβιότοπου των εκβολών του Σπερχειού (περιοχή ΝΑTURA και SPA}. Ο πόλος αυτός επηρεάζει τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών και τις Ιαματικές πηγές στα Καμμένα Βούρλα, στο Καλλίδρομο-Ψωρονέρι και στις Θερμοπύλες.
Συμφώνως με το κείμενο του Παραρτήματος Ι
α1) στη Στυλίδα προβλέπονται εγκαταστάσεις επεξεργασίας βωξίτη, αλλά όπως φαίνεται καθαρά ο πόλος θα φιλοξενήσει τέτοιες δραστηριότητες στο σύνολο της
α2) Ο πόλος της Λαμίας προβλέπεται να συνδεθεί μελλοντικώς τον πόλο Λιβαδιάς-Ορχομενού.
β) Επέκταση του πόλου Λάρυμνας με κύρια έμφαση στην εξόρυξη στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδιάς-Ορχομενού Βοιωτίας συμπεριλαμβανομένου και του όρους Ελικών .
γ) Καθιέρωση ευρείας περιοχής στηρίξεως μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, οι οποίες λάθρα χωροθετούνται σε τμήμα από τα Βαρδούσια, την Γκιώνα, τον Παρνασσό και τμήμα του Ελικώνα . (συμπεριλαμβανομένων και των Δελφών).
Κατά το άρθρο 5 παρ.2β της προσβαλλομένης επιτρέπεται η χωροθέτηση δραστηριοτήτων με χωροθετική εξάρτηση από πρώτες ύλες προερχόμενες από εξόρυξη σε χωροθετημένα μεταλλεία ή λατομεία.
Όπως προκύπτει από το παράρτημα Ι προβλέπεται :
α) Νέα εστία μεταποιητικών δρασηριοτήτων παραλλήλως με τη μελλοντική ανάπτυξη εκμεταλλεύσεωςς εντοπισμένων μεταλλούχων κοιτασμάτων σε όλη την περιοχή της Λοκρίδας με τρόπο ώστε να ενώνονται οι δύο πόλοι.
β) Μικρότεροι οργανωμένοι υποδοχείς στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αταλάντης και Οπουντίων για εξυπηρέτηση της ζητήσεως από την εκτόνωση των Οινοφύτων , καθώς και στην ευρύτερη περιοχή Λοκρίδας-Τιθορέας.
γ) Βιομηχανικές δραστηριότητες σε άμεση επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο (παρ3 του άρθρου 5), οι οποίες μπορούν να έχουν ίδιες λιμενικές εγκαταστάσεις και στις οποίες επεκτείνονται οι διατάξεις περί παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας που προβλέπει για τις ΒΕΠΕ ο ν.2545/97, ακόμη και κι όταν πρόκειται για περιοχές NATURA 2000, εκτός των οικοτόπων κοινοτικής προτεραιότητας .
ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
1.Οι περιοχές εξορύξεως, κλάδος με τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έχουν χωροθετηθεί λάθρα και οι επιπτώσεις τους δεν έχουν εκτιμηθεί από τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία ως εκ τούτου, μη έχουσα νομίμως εγκριθεί, καθιστά την βαλλομένην ακυρωτέαν.
2.Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση δραστηριοτήτων με χωροθετική εξάρτηση από πρώτες ύλες προερχόμενες από εξόρυξη σε δάση και δασικές εκτάσεις, όταν δεν είναι τεχνικοοικονομικά πρόσφορη ή εφικτή η εγκατάσταση εκτός των περιοχών αυτών {άρθ. 5 παρ.2β, παρ/τημα Ι και διαγραμμα Ι} και ως εκ τούτου αντίκειται στο άρθρο 24 παρ 1 του Συντάγματος
3. Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση δραστηριοτήτων με χωροθετική εξάρτηση από πρώτες ύλες προερχόμενες από εξόρυξη σε περιοχές NATURA 2000, εκτός των οικοτόπων κοινοτικής προτεραιότητας {άρθ. 5 παρ2β, παρ/τημα Ι και διαγραμμα Ι} και ως εκ τούτου αντίκειται στην κοινοτική οδηγία 92/43 άρθρο 6 και στην 79/409 ομοίαν
4. Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση εξορυκτικών και βιομηχανικών δρασηριοτήτων στην Οίτη και στο Δέλτα του Σπερχειού που είναι περιοχές SPA κατά παράβασιν και της οδηγίας 79/409
5.. Η προσβαλλομένη προβλέπει την χωροθέτηση εξορυκτικών και βιομηχανικών δρασηριοτήτων σε πεδινές περιοχές της Λοκρίδας και της Τιθορέας, οι οποίες είναι γεωργικές γαίες υψηλής παραγωγικότητας παραβιάζουσα το άρθ. 24 παρ.1 του Συντάγματος ( ΣτΕ 3181-4/04, 3489,2675/01, 3698/00, 4815/98, 5527/96, 5354-5/95, 865/93, 1093/88, ΠΕ 250/03, 381/02, 134/02, 61/98 ).
Επειδή λοιπόν η βαλλομένη είναι διά τους λόγους τούτους και τους προστεθησομένους ακυρωτέα
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Την ακύρωση , το παράβολο και την δαπάνην
Αθήναι, 23.6.2009
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Μία θέση εργασίας στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών
ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 252
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 5Κ/2009
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (έως) έως 27/07/2009
Δείτε το ΦΕΚ 252 στο Εθνικό Τυπογραφείο
Βίντεο απο σκουπιδότοπους στους Δελφούς
Το επίμαχο video σοκ που σας είχαμε υποσχεθεί. Δείτε οτι η παράνομη χωματερή στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών ακόμα λειτουργεί. Δείτε από την συνομιλία με ποιανού την άδεια ξεφτιλίζεται ο ιερός χώρος της περιοχής και ο πολιτισμός μας. Δείτε οτι πάει και αδειάζει εκεί όποιος θέλει. Λίγο πιο κάτω το ... κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου....
Πού είναι η διεύθυνση του μουσείου Δελφών? Πού είναι το Υπουργείο Πολιτισμού?
Ντροπή γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο οικολογικό και πολιτιστικό έγκλημα που γίνεται εδώ και χρόνια....Κανείς δεν μιλούσε αλλά τώρα μιλάμε εμείς....με αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα...
Για ποια ΧΑΔΑ ΚΛΕΙΣΤΑ μιλάει η διεύθυνση του μουσείου Δελφών?
Σημειώστε οτι ο υπάλληλος λέει οτι πετάει για να κάψει
Δείτε και μόνοι σας..
http://www.youtube.com/watch?v=wrrTncjDhCc
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση
(κάτοικοι Δελφών και γύρω περιοχών )
Πού είναι η διεύθυνση του μουσείου Δελφών? Πού είναι το Υπουργείο Πολιτισμού?
Ντροπή γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο οικολογικό και πολιτιστικό έγκλημα που γίνεται εδώ και χρόνια....Κανείς δεν μιλούσε αλλά τώρα μιλάμε εμείς....με αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα...
Για ποια ΧΑΔΑ ΚΛΕΙΣΤΑ μιλάει η διεύθυνση του μουσείου Δελφών?
Σημειώστε οτι ο υπάλληλος λέει οτι πετάει για να κάψει
Δείτε και μόνοι σας..
http://www.youtube.com/watch?v=wrrTncjDhCc
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση
(κάτοικοι Δελφών και γύρω περιοχών )